Vučić: Zalažem se za razgraničenje sa Albancima

Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju

Predsednik Srbije i SNS Aleksandar Vučić izjavio je da se zalaže za razgraničenje sa Albancima na Kosovu i Metohiji.

„Da imamo teritoriju za koju se ne zna ko je kako tretira i šta kome pripada – to je uvek izvor potencijalnih sukoba i problema. Ja se zalažem i to ne krijem, svakako se zalažem i to je politika koju predstavljam, a da li će ona dobiti podršku naroda ili ne, ali ja se zalažem za razgraničenje sa Albancima“, rekao je Vučić.

Da li će biti uspeha u tome, kako je rekao, ne zavisi od nas i dodao je da je za “tango potrebno dvoje”.

Rešenje za Kosovo i Metohiju, ako ga bude, istakao je, mora da bude sveobuhvatno, a ne jednostavno, niti uprošćeno, kako neki zamišljaju.

Rekao je da, za razliku od Tačija i Haradinaja i pojedinih zapadnih predstavnika, i onih u domaćoj javnosti koji sve znaju, a nisu nijednom razgovarali niti prisustvovali bilo kakvim razgovorima, ne želi da iznosi neke stvari, jer bi time rušio našu poziciju i „otvarao karte“.

„Nisam neodgovoran i neću da izlazim sa ‘veličanstvenim patriotskim izjavama'“, rekao je Vučić i dodao da zna svoj posao i da ga radi u najboljem interesu Srbije.

Vučić je rekao da će nedvosmisleno reći šta misli kada bude bilo blizu nekog opipljijivog rešenja.

„To mora da bude sveobuhvatan plan koji se tiče mnogo toga, i ne jednostavan ili uprošćen kako neki zamišljaju“, rekao je i naglasio da ne može da govori o čemu pregovara sa kosovskim Albancima, jer bi tako otvorio karte Srbije u pregovorima.

 

Izvor Tanjug/B92, 09. avgust 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u