Salvini ukinuo termine“roditelj 1 i 2″ i vratio „otac i majka“

Za Salvinija je problem demografije daleko bitniji od javnog duga Italije

Italijanski ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini najavio je 10. avgusta promenu obrazaca za dobijanje elektronske lične karte. Nazivi “otac” i “majka” zamenjuju nazive “roditelj 1” i “roditelj 2”.

Sveprisutniji ministar unutrašnjih poslova Mateo Salvini, član Lige – stranke vladine koalicije s Pokretom 5 zvezdica – najavio je ovu promenu 10. avgusta u intervjuu katoličkom dnevniku La Nuova Bussola Quotidiana.

“Rečeno mi je da na veb stranici Ministarstva unutrašnjih poslova obrazac za podnošenje zahteva za elektronsku ličnu kartu uključuje nazive “roditelj 1 “i” roditelj 2 “. Službama je odmah naređeno da izvrše promene kako bi vratili definiciju oca i majke. To je mali korak, ali učiniću sve što je moguće i dopušteno Ustavom. „Odbranićemo nukleus porodice koji se temelji na vezi između muškarca i žene”, izjavio je Mateo Salvini.

Salve kritika nisu nedostajale, ali Salvini ne odustaje, te najavljuje nove demografske mere u Italiji. Natalitet u Italiji je bitan faktor za Matea Salvinija, a na kraju mandata, ova će vlada izložiti rezultate demografske politike koja je po njemu puno važnija od problema javnog duga.

 

Izvor logicno.com, 12. avgust 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u