Vulin: Vojska Srbije spremna i naoružana za svaki napad

Ministar odbrane obišao garnizon Vojske Srbije u Raškoj

Ministar odbrane Aleksandar Vulin izjavio da svako ko namerava nešto da uzme od Srbije na silu trebalo bi da zna da imamo Vojsku koja je spremna i naoružana.

Vulin je danas boravio u garnizonu Raška i poligonima u neposrednoj blizini kasarne „Stefan Nemanja“, gde je prikazan deo obuke pešadijskih, oklopnih, artiljerijskih i specijalnih jedinica koja se poslednjih dana intenzivno odvija u tom rejonu.

Vulin je tom prilikom poručio da Vojska Srbije poklanja posebnu pažnju obuci svojih pripadnika i da nikada nije dovoljno što se, kako je rekao, naoružavate, što se opremate najsavremenijom tehnikom, ako nemate ljudstvo koje je obučeno i koje je sposobno da tehniku koristi. „Ali i više od toga – ljudstvo koje je visoko motivisano da se bori za svoju zemlju i da čuva mir i sigurnost svakog građanina naše zemlje, izjavio je Vulin.

U pratnji Vulina su bili načelnik Generalštaba Vojske Srbije general Ljubiše Dikovića.

Ministar je istakao da je Vojska Srbije u stanju da sačuva bezbednost čitavog prostora i dodao da je naša vojska danas još jednom pokazala da je spremna da u potpunosti obezbedi Kopnenu zonu bezbednosti i da sve što je u njenoj zoni odgovornosti uradi na najbolji mogući način.

„Svi naši građani treba da znaju da je Vojska Srbije garant našeg mira, da je garant naše nezavisnosti i da je sigurni čuvar našeg načina života. Svi oni koji govore o ratu, svi oni koji govore da bi od države Srbije uzeli nešto na silu, treba da znaju da je Vojska Srbije dovoljno spremna, naoružana i obučena da svako ko pomisli – treba da odmah odustane od toga i da nikada ne govori o tome“, rekao je ministar Vulin.

Dodao je da je Vojska Srbije čuvar mira i da je malo naroda koji kao srpski znaju kolika je vrednost mira, te da ga baš zato znamo i čuvati. „Ali isto tako malo je naroda koji znaju kolika je vrednost slobode i zato ćemo učiniti sve da Srbija i njeni građani budu sigurni i slobodni“, zaključio je ministar odbrane.

 

Izvor Tanjug/B92, 20. avgust 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u