Švajcarska banka demantovala da su Rusima zamrznuti računi

Predstavnica švajcarske banke za Sputnjik izjavila da ruski klijenti nisu pretrpeli štetu, niti je njihova imovina zamrznuta

Ruski računi nisu zamrznuti, došlo je do reklasifikacije sredstava, nisu se desili nikakvi gubici, a klijenti koji nisu pod sankcijama, nisu pretrpeli štetu, izjavila je za Sputnjik predstavnica švajcarske banke „Kredi svis“ Ana Sekston.

„’Kredi svis‘ sarađuje sa međunarodnim regulatornim telima kada poštuje sprovođenje sankcija, uključujući i prema Rusiji. Nakon nedavnih američkih sankcija i ograničenja koje je uveo regulator, ’Kredit svis‘ je reklasifikovao neka sredstva iz sredstava koja su pod upravljanjem na sredstva pod nadzorom. Ova reklasifikacija ne znači zamrzavanje imovine“, objasnila je ona.

Prema rečima predstavnice banke, ruski klijenti koji su pod američkim sankcijama, nisu pretrpeli finansijske gubitke od izvršenih manipulacija.

Ranije je agencija Rojters, pozivajući se na podatke sa računa, javila da je druga po veličini švajcarska banka „Kredi svis“ zamrzla račune povezane sa Rusijom — oko 5 milijardi švajcarskih franaka, da bi izbegla sankcije SAD.

 

Izvor Sputnjik, 23. avgust 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u