Putin: Odnosi s Turskom sve dublji i sadržajniji

Ruski predsednik se sastao sa turskim ministrom spoljnih poslova i ministrom za nacionalnu odbranu

Predsednik Rusije Vladimir Putin istakao je da odnosi između Rusije i Turske dobijaju sve dublji i značajniji karakter i da se ostvaruje duboka saradnja u rešavanju sirijske krize.

„Naši odnosi sa Turskom dobijaju sve dublji i sadržajniji karakter. Ne govorim o našim redovnim kontaktima i sastancima sa predsednikom, gospodinom (predsednikom Turske Tajipom) Erdoganom. Pre bih rekao da postoji dublja saradnja u oblasti ekonomske saradnje, u rešavanju određenih regionalnih pitanja i rešavanju ozbiljnih pitanja, kao što je kriza u Siriji“, rekao je Putin na sastanku sa turskim ministrom spoljnih poslova Mevlutom Čavušogluom i ministrom za nacionalnu odbranu Hulusijem Akarom.

S druge strane, ministar spoljnih poslova Turske Mevlut Čavušoglu preneo je pozdrave turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, istakavši da ga on očekuje u Turskoj: postoji dogovor da se ide u riblji restoran.

„Vaš dragi prijatelj, gospodin Erdogan, poslao Vam je pozdrav i najlepše želje i čeka Vas uskoro u Istanbulu. Imate dogovor da odete u riblji restoran“, rekao je Čavušoglu.

Putin i Erdogan su se poslednji put sastali u julu na samitu zemalja BRIKS-a.

 

Izvor Sputnjik, 24. avgust 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u