Novosti: Puč u DS-u kvari Đilasove planove

Napeto u Savezu za Srbiju

Deo funkcionera DS sprema se da se u nedelju, na sednici Glavnog odbora, oštro suprotstavi nameri lidera Zorana Lutovca da se DS priključi „Savezu za Srbiju“.

Prema informacijama „Večernjih novosti„, poslednjih dana su strasti kulminirale među demokratama, jer se sve veći broj funkcionera protivi tome da stranka uđe u savez u kojem će biti Dveri, a moguće je i DSS.

Nije isključeno da na sednici Glavnog odbora oni budu u većini i ne izglasaju odluku da stranka bude suosnivač „Saveza za Srbiju“, kažu izvori „Novosti“ i tvrde da bi se moglo dogoditi da bude zatražena i ostavka Lutovca.

List piše da je napeto i u „Savezu za Srbiju“, pošto je ideja da se na osnivačkoj skupštini u svečarskoj atmosferi okupljenima obrate lideri stranaka koje će biti osnivači, ali ta lista nije još skrojena.

Najspornije je upravo prisustvo lidera Demokratske stranke, jer se do samog početka skupa neće znati da li je Lutovac dobio većinu u sopstvenoj stranci da se priključi bloku, čiji je inicijator Dragan Đilas.

Neizvesno je i da li će se tu naći i predstavnici DSS, sa kojima se poslednjih dana vode intenzivni razgovori da pristupe savezu.

Kako navode „Novosti„, u „Savezu za Srbiju“ za sada nisu sporni Narodna stranka, Levica Srbije, Zdrava Srbija, Zajedno za Srbiju, Pokret za preokret, Sindikat Sloga i Dveri.

 

Izvor Tanjug/B92, 29. avgust 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u