U Donjecku ubijen Aleksandar Zaharčenko

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko ubijen je u eksploziji u restoranu u centru Donjecka

Lider samoproglašene Donjecke Narodne Republike Aleksandar Zaharčenko poginuo je u petak u eksploziji u restoranu u centru Donjecka, potvrdio je poslanik Narodnog saveta DNR Vladislav Berdičevski.

„Lider DNR je poginuo u eksploziji u restoranu ‘Separ’“, rekao je Berdičevski novinarima.

Iz administracije lidera DNR je saopšteno da je Aleksandar Zaharčenko poginuo u terorističkom napadu.

— Zabrinuti smo kako će se pogibija Zaharčenka odraziti na minski proces, izjavio je predsednik Međunarodnog komiteta Saveta Federacije Konstantin Kosačov.

— Iza ubistva Zaharčenka stoji Služba bezbednosti Ukrajine. Zaharčenko je imao mnogo planova za razvoj i integraciju DNR, izjavio je poslanik Državne dume Rusije Vodolacki.

Ranije je izvor u bezbednosnim strukturama DNR saopštio da je u eksploziji ranjen ministar za prihode i poreze Aleksandar Timofejev, koji je prevezen u bolnicu.

Teritoriju oko restorana opkolila je policija. Na licu mesta rade saradnici Ministarstva za vanredne situacije i policije.

Ranije je saopšteno da je u restoranu u centru Donjecka, udaljenom stotinak metara od rezidencije Zaharčenka, odjeknula eksplozija, da je jedan čovek poginuo, a da je troje ljudi ranjeno.

MOSKVA O UBISTVU: KIJEVSKA PARTIJA RATA PREŠLA NA KRVAVU BORBU
Kijevska partija rata realizuje teroristički scenario, pogoršavajući situaciju u regionu, koja je ionako loša, saopštilo je u petak Ministarstvo inostranih poslova Rusije povodom vesti da je u terorističkom napadu ubijen lider DNR Aleksandar Zaharčenko.

„Ne ispunivši obećanja u miru, u Kijevu su, očigledno, odlučili da pređu na krvavu borbu“, navedeno je u saopštenju.

Ministarstvo je istaklo da je međunarodna zajednica dužna da zahteva i da kontroliše nepristrasnu istragu o ovom zločinu.

Ministarstvo je, takođe, navelo da postoje sve osnove da se smatra da iza ubistva lidera DNR stoji kijevski režim.

 

Izvor Večernje novosti, 31. avgust 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u