Dodik: Srbija ne treba da veruje strancima

„Imam tu malo duže iskustvo, mene su jednom stranci prevarili i posle toga više nemam nijednog razloga da im verujem“

Zapadnjaci i Albanci, ali i deo Srba, rade zajedno na umanjivanju snage predsednika Srbije Aleksandra Vučića, izjavio je predsednik Republike Srpske Milorad Dodik.

Predsednik Republike Srpske je na pitanje novinara – da li kao neko sa dobrom intuicijom i ko je dobro obavešten očekuje, posle izjava kosovskih zvaničnika, da Vučić ode u subotu na KiM, rekao da ne zna, ali i da lično ne veruje “strancima“.

„Imam tu malo duže iskustvo, mene su jednom stranci prevarili i posle toga više nemam nijednog razloga da im verujem. Mislim da svi rade zajedno, zapadnjaci i Albanci i kada tu dodate deo Srba, onda se vidi koliko se Vučićeva snaga umanjuje“, rekao je Dodik gostujući na RTS-u.

Dodik ističe da Vučić još nema rešenje, niti neko ponuđeno rešenje, ali da pokušava da dođe do rešenja i da ga uprkos tome mnogi Srbi osporavaju.

„Nema ništa gore nego pregovarati u ime Republike Srpske, a sada u ime Srbije, a da vas unutra ruše institucije i pojedinci. To se ovde (u Srbiji) dešava. Prema tome, ako je ovaj narod izabrao Vučića za predsednika, onda se mora podržati bar u tom pogledu. Možemo mi da se ne slažemo po pitanju socijalne i ekonomske politike i infrastrkturnih projekata i slično, ali ako je izabran za predesednika, onda je ovaj narod njemu dao mandat da pregovara“, naglasio je Dodik.

Poručio je da svi u Srbiji treba da stanu iza Vučića po pitanju KiM i da tu mora da postoji konsenzus oko nacionalnih pitanja.

Dodik je napomenuo da će svakako Vučić kada dođe do nekog rešenja pitati narod šta misli o tome.

Na pitanje šta je trenutno na stolu i šta znače ideje o razgraničenju i korekciji granica, Dodik je rekao da je to “ozbiljna promena na globalnom nivou“ i da ranije nije moglo da se čuje.

 

Izvor Tanjug/Fakti, 7. septembar 2018.

 

 

 

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u