Vukosavljević: Ne razmišljam o ostavci

„Izjavu predsednice Vlade Ane Brnabić nisam shvatio kao kritiku stava Ministarstva kulture i informisanja i mog ličnog stava“

Ministar kulture Vladan Vukosavljević izjavio da ne razmišlja da podnese ostavku nakon sukoba s vlasnikom TV Pink Željkom Mitrovićem oko rijaliti programa.

„Izjavu predsednice Vlade Ane Brnabić nisam shvatio kao kritiku stava Ministarstva kulture i informisanja i mog ličnog stava da skarednim sadržajima nije mesto u medijima sa nacionalnom frekvencijom, što uostalom i stoji u Zakonu o elektronskim medijima“, kazao je Vukosavljević za današnji „Kurir„.

Dodao je da o ostavci ne razmišlja, a da su povremeno različito nijansirana razmišljanja članova Vlade u odnosu na određene teme deo uobičajenog kolorita, a ne ekskluzivitet srpske vlade.

Ministar kulture i informisanja Vladan Vukosavljević i vlasnik i generalni direktor Pink medija grupe Željko Mitrović polemisali su proteklih dana o uticaju rijaliti programa na medijsku scenu Srbije, nakon koje je ministar najavio da više u toj raspravi neće učestvovati.

Polemika Mitrovića i Vukosavljevića počela je kada se ministar založio za restriktivnije uslove za emitovanje rijaliti programa i kada je ocenio da oni negativno utiču na mentalno stanje nacije zbog sadržaja koje promovišu.

Premijerka Ana Brnabić kazala je da su rijaliti programi stvar nadležnih regulatornih tela, a ne vlade, kao i da je „rijaliti programe u Srbiju uveo Dragan Đilas, a ne Željko Mitrović“.

Mitrović je, u saopšenju objavljenom na sajtu Televizije Pink naveo da mu nikada nije bilo jasno zbog čega pojedini ministri „preziru i nipodaštavaju sopstveni narod“ i optužio Vukosavljevća da je „dobio izliv opere u mozak“, ali da to ne znači da može da bilo koga fascinira „elitističko-hermetizovanom politikom“.

Vukosavljević je rekao da su prestali da postoje svi razumni razlozi za nastavak „iznuđene polemike“ Mitrovićem.

 

Izvor Beta/B92, 21. septembar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u