Pupovac napadnut u centru Zagreba

Ovo nije prvi, ni verbalni, ni fizički nasrtaj na predsednika SDSS-a i predsednika SNV-a Milorada Pupovca

Predsednik Samostalne demokratske srpske stranke (SDSS), lider Srpskog nacionalnog veća i poslanik u hrvatskom parlamentu Milorad Pupovac napadnut je na zagrebačkoj pijaci Dolac, kada je u prolazu sa stranačkim kolegom Borisom Miloševićem, pogođen gomilom hrane.

Sve se dogodilo nešto posle 14 sati, nakon završetka sednice parlamenta, dok su Pupovac i Milošević prolazili pored bistroa „Amfora“ na zagrebačkoj pijaci Dolac iz smera ribarnice prema Trgu Bana Jelačića, saopšteno je iz SNV-a.

U jednom trenutku, navodi se, Pupovac je osetio udarac u desnu stranu tela, od vrata do šake desne ruke, a kada se okrenuo video je da je pogođen većim i manjim ostacima hrane od kojih su se neki zadržali na njegovoj odeći (mantilu), a neki (krupniji i krući) odbili su se od njegovog vrata, ramena i ruku i rasuli po tlu.

U saopštenju se navodi da s obzirom na jačinu i preciznosti udarca, Pupovac pretpostavlja da je hrana bačena na njega sa jednog od bližih stolova za kojima su bili gosti restorana „Amfora“.

„Ovo nije prvi, ni verbalni, ni fizički nasrtaj na predsednika SDSS-a i predsednika SNV-a Milorada Pupovca, ali jeste prvi koji je uključivao i jednog od njegovih najbližih stranačkih saradnika Borisa Miloševića. S obzirom na to da se ovaj napad dogodio pred brojnim ljudima i na mestu na kojem se zastupnici Pupovac i Milošević gotovo svakodnevno kreću, reč je ne samo o bezobzirnosti, već i karakteru potencijalno opasnog fizičkog napada na njih“, navodi se u saopštenju.

I po tome kako je izveden, ističe se u saopštenju, ovaj napad za cilj je imao otvoreno manifestovanje mržnje, javno poniženje i fizičko ugrožavanje Pupovca i Miloševića, koji je, inače, predsednik Klupa poslanika SDSS u Hrvatskom saboru.

„S obzirom na političku i medijsku kampanju koja se vodi duže vreme a posebno proteklih sedmica protiv zastupnika Pupovca i Samostalne demokratske srpske stranke ovaj napad ne treba nikog da iznenadi, jer ta je kampanja takva da podstiče ljude ne samo na mržnju već i na nasilje prema njemu i institucijama koje vodi, a time i prema narodu koji predstavlja“, poručuje se u saopštenju.

 

Izvor RTS, 28. septembar 2018.

 

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u