„Telekom Srbija“ nije dobrodošao u Albaniji

„Spremni smo i očekujemo srpske investicije u zemlji, ali za ovaj sektor preferiramo investitora sa drugim profilom“

Iako je sa 60 miliona evra dao najpovoljniju ponudu za kupovinu „Telekoma Albanija”, „Telekom Srbija” nije dobrodošao u Albaniju, prenosi prištinski list „Koha ditore”.

Pozivajući se na zvanične izvore iz albanske vlade, list navodi da se više predstavnika srpske kompanije sastalo sa predstavnicima Ministarstva saobraćaja i telekomunikacija u Tirani.

„Tokom ovog sastanka, predstavnici ‘Telekoma Srbije’ postali su svesni stava albanske strane da nisu dobrodošli da postanu deo tržišta mobilnih telefona, iako su investicije Srbije važne za Albaniju”, citira list neimenovanog zvaničnika albanske vlade, prenosi Tanjug.

„’Telekom Srbija’ u Albaniji nije dobrodošao. Iako je odluka na samim kompanijama, učešće ‘Telekoma Srbije’ na tržištu mobilnih telefona može doneti reakcije koje bi mogle negativno da utiču na samu kompaniju. Spremni smo i očekujemo srpske investicije u zemlji, ali za ovaj sektor preferiramo investitora sa drugim profilom”, rekao je listu, sagovornik iz albanskog Ministarstva saobraćaja.

Mediji u Albaniji navode da su u konkurenciji, pored „Telekoma Srbije”, i dve bugarske kompanije – Vivacom u vlasništvu Spasa Ruseva i Globul Telekom.

„Telekom Albanija” je drugi po veličini operater u Albaniji, a u vlasništvu je Dojče Telekoma.

 

Izvor Politika, 4. oktobar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u