Jutjub cenzuriše pesmu „Dogodine u Prizrenu“? (VIDEO)

Jutjub razmatra da ukloni spot za pesmu „Dogodine u Prizrenu” grupe „Beogradski sindikat” zbog, kako je navedeno, „uznemirujućeg sadržaja”

Video, sa stihovima prožetim rodoljubljem i podsećanjem na srpske korene na KiM, za dva dana imao je više od pola miliona pregleda

Jutjub razmatra da ukloni spot za pesmu „Dogodine u Prizrenu” grupe „Beogradski sindikat” zbog, kako je navedeno, „uznemirujućeg sadržaja”, objavio je na svom instagramu Feđa Dimović, iz tog hip-hop sastava.

On kaže da je „Beogradski sindikat” o tome dobio poruku od Jutjuba.

„Kao posledica toga, momentalno smo uklonjeni sa trendinga, gde smo od sinoć bili na poziciji broj 1. Svaka čast na proceni! Može tuča u rijalitiju, a ne može stradanje srpskog naroda. Može golotinja i prostakluk, a ne može spaljena crkva! Ovo je dokaz da smo pesmom uzburkali mnoge duhove. Nastavljamo da se borimo! Nema povlačenja, nema predaje! Dogodine u Prizrenu”, napisao je Dimović na Instagramu, prenosi Tanjug.

Video „Beogradskog sindikata” i etno grupe „Trag” , sa stihovima prožetim rodoljubljem i podsećanjem na srpske korene na Kosovu i Metohiji, ta dva dana imao je više od pola miliona pregleda na Jutjubu.

 

Izvor Politika, 8. oktobar 2018.

 

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u