Ljajić: Ramina izjava o Telekomu skandalozna

Premijer Edi Rama rekao je da Telekom Srbije nije „preferencija“ albanske vlade za kupovinu Telekoma Albanije

Ministar trgovine i telekomunikacija Rasim Ljajić kaže da je reakcija Vlade Albanije, koja se protivi da Telekom Srbija preuzme Telekom Albanija skandalozna.

Ljajić je kazao da Telekom Albanija nije u državnom vlasništvu, ali da bi izjava premijera Albanije Edija Rame da Telekom Srbija nije „preferencija“ albanske Vlade bila skandalozna i da je to slučaj.

„Dakle, on blokira prodaju kompanije u nemačkom vlasništvu. Ispada da su srpski investitori dobrodošli kada im treba da kupe srpsku robu koju nemaju i kad treba da se uspostavi ekonomska saradnja. Ali u sektoru telekomunikacija nisu. To je skandalozno i nezabeleženo. Ja ne pamtim da je neko to tako otvoreno i javno rekao u svetu. Novac nema boju, nacionalniost, rasu“, rekao je Ljajić za Politiku.

Albanska vlada saopštila je da se protivi da Telekom Srbija preuzme drugog po veličini operatera mobilne telefonije u toj zemlji – Telekom Albanija.

Premijer Edi Rama rekao je da Telekom Srbije nije „preferencija“ albanske vlade za kupovinu Telekoma Albanije. On je dodao da su kompanije iz Srbije generalno dobrodošle u Albaniju.

Telekom Srbije je jedna od nekoliko kompanija koje su pokazale interesovanje za kupovinu Telekoma Albanije koji je deo Dojče telekoma (Deutsche Telekom).

Rama je rekao da njegova vlada obično ne učestvuje u privatnim transakcijama, ali da želi da izrazi svoje mišljenje pošto je tržište mobilne telefonije „strateški sektor“.

 

Izvor Beta/B92, 12. oktobar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u