Dragičević stao uz opoziciju, traže poništavanje izbora

“Vi koji ste glasali tražite istinu i pravdu. Ja sam vam na raspolaganju, kao i Pravda za Davida”, rekao je Davor

Novi protest zbog ubistva 21-godišnjeg Davida Dragičevića održan je u Banjaluci, a grupa “Pravda za Davida” na Trgu Krajine pravdu traži 202. dan.

Protest je prerastao u bunt naroda zbog navodne krađe izbora, prenose mediji iz Srpske.

Potom su se okupljenim građanima obratili predstavnici opozicije koji su naveli da traže ponavljanje izbora jer su izbori 7. oktobra pokradeni.

Na Trgu, kako je rečeno, narodnom protestu, okupilo se oko 2.000 ljudi.

Prisutnima se obratio Davor Dragičević, otac ubijenog dvadesetjednogidšnjeg studenta Davida i rekao je da su izbori bili nepotrebni i da je on upozoravao da izbori ne treba da budu.

„Šta ste vi okolo učinili… Izbori su bili bespotrebni… Pokušali su uvući politiku ovde na Trg Krajine. Ubili ste dete i njegovog oca koji je konobar i borac. Crno je da crnje ne može biti. Neprijatelj nam nije potreban“, rekao je Davor i dodao da njega i grupu “Pravda za Davida” niko neće gaziti.

Ponovio je da je MUP zločinački.

“Vi koji ste glasali, tražite istinu i pravdu. Ja sam vam na raspolaganju kao i Pravda za Davida. Mi nećemo ustuknuti nimalo”, rekao je Davor.

I večeras kao i prethodnih dana imao je podršku građana koji su tu i zbog krađe izbora, ali i zbog zahteva da se otkrije ko je ubio Davida Dragičevića.

“Nema priznanja kriminalnog izbornog procesa, nema prihvatanja mandata. Ove izbore treba poništiti ako želimo da ovdje narod ostane”, rekao je Adam Šukalo.

“Vukota, ti si naš predsednik i dođi ovde među nas da se borimo”, poručio je Davor Dragičević, pozivajući Vukotu govedaricu, koji je bio kandidat za predsednika Republike Srpske.

„Rekao sam mu: Kuda žuriš Vukota, ko je iza tebe“, kazao je Dragičević, pozivajući Vukotu da dođe jer je on predsednik koga su pokrali na izborima.

Poslanici opozicije, među kojima je i Draško Stanivuković, obavezali su se da neće prihvatiti mandate koje su dobili u kriminalnom izbornom procesu i da će biti uz narod koji se bori za istinu i pravdu.

Predstavnici SDS iz Banjaluke dali su podršku Davoru i rekli da ostaju uz njega i narod koji se bori za pravdu.

„SDS je bio i ostao uz narod“, kazali su oni.

I ostali govornici su kazali da su izbori bili nedemokratski i osudili su predstavnike SDS, Obrena Petrovića i Milovana Bjelicu koji su prethodnih dana čestitali pobedu Miloradu Dodiku.

„Novih papaka ne sme biti“, poručeno je sa ovog skupa.

„Ovo je jedino slobodna teritorija i ovde moramo da postavimo i pitanje opoziciji – Šta radite ljudi, za koga se borite, za mandate ili za narod? Ne može se čekati još četiri godine. Svi iz opozicije koji su osvojili mandate da u roku od 24 sata dođu ovdje i pokažu da li se bore za narod ili za mandate“, rekao je Blagić.

„Osećam vašu bol koliko ste pokradeni i poniženi. Odgovornost ovde da položite na Trgu pravde, slobode i mira, a ne u parlamentima. Istina je da je ovo kriminalni izborni proces i ja prihvatam odgovornost za sve opozicione poslanike“, kazao je Adam Šukalo i osuo paljbu po onima iz opozicije koji su ovih dana podržali koaliciju sa SNSD-om.

 

Izvor BN/B92, 13. oktobar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u