Tramp: Putin verovatno umešan u ubistva

Ja sam taj koji je dao Ukrajini ofanzivno oružje i ubice tenkova. To nije uradio Obama. Znate šta je on slao? Slao je jastuke i ćebad

Predsednik SAD Donald Tramp izjavio je u intervjuu američkoj televiziji Si-Bi-Es da je predsednik Rusije Vladimir Putin „verovatno“ umešan u ubistva i trovanja.

U delu intervjua koji je bio posvećen njegovom odnosu sa Putinom, na konstataciju novinarke da „ljudi ne razumeju zašto nikada nema nijednu tešku reč za Putina“ Tramp ju je prvo upitao „Ok, da li ste spremni?“, na šta je ona uzvratila sa „Ne razumem“.

„Bio sam (oštar prema Putinu) – vi ne znate o čemu sam ja pričao sa Putinom na sastanku pre konferencije za štampu“, naglasio je Tramp.

Na tvrdnju novinarke da to ipak ne čini javno, američki predsednik je odgovorio sa „Molim?“.

„Nisam? Ja sam taj koji je dao Ukrajini ofanzivno oružje i ubice tenkova. To nije uradio Obama. Znate šta je on slao? Slao je jastuke i ćebad. Ja sam taj – a on je taj koji je dao deo Ukrajine u kojem Rusija sada ima tu…“, naveo je Tramp.

On je ponovio da je „veoma oštar prema njemu (Putinu) lično“ i da je sastanak u četiri oka bio „veoma težak i veoma dobar“.

Voditeljka televizije pitala je američkog predsednika da li je Putin umešan u ubistva i trovanja.

„Da, verovatno jeste“, rekao je Tramp, a novinarka je upitala šta znači „verovatno“?

„Verovatno!“, ponovio je predsednik. „Ali ja se oslanjam na njih, to ne u našoj zemlji“, dodao je Tramp, ali nije objasnio na osnovu kakvih podataka je to zaključio i na čemu se zasniva.

On je dodao da to, naravno, ne bi trebalo da radi.

 

Izvor Sputnjik, 15. oktobar 2018.

 

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u