Brnabić: Skot neprimeren, Vulin adekvatan

Brnabić je kazala da je Skot bio sa njom na sastancima i da zna „da ako neko nazove Kosovo državom, ti sastanci se prekidaju i taj neko napušta Vladu“

To je neprimereno ne samo u diplomatiji, već predstavlja i nepoštovanje domaćina, budući da je izjava data u zgradi Vlade Srbije – rekla je Ana Brnabić povodom izjave američkog ambasadora Kajla Skota.

Podsetimo, Skot je na potpisivanju memoranduma o saradnji za projekat izgradnje Moravskog koridora, izjavio da „kosovska vlada nije takozvana, već Vlada Kosova, koje je nezavisna i suverena zemlja“.

Brnabić je kazala da je ambasador SAD bio sa njom na sastancima i da zna „da ako neko nazove Kosovo državom, ti sastanci se prekidaju i taj neko napušta Vladu“.

Ona je ponovila da „ne treba da se dovodi u pitanje reakcija ministra odbrane Aleksandra Vulina, već sama izjava Skota“.

Ministar Vulin je prekjuče, povodom izjave američkog ambasadora, rekao da je on „zaboravio da Srbija nije kolonija i da ne može da gazi njeno dostojanstvo“.

– Žao mi je što ambasador Skot svoju bahatost nije pokušao da pokaže na nekom događaju sa predsednikom Vučićem, jer bi tada naglavačke leteo iz Vlade. Ali. bar je Srbija mogla da vidi ko se bori za Srbiju, a ko misli samo na svoja donja leđa – rekao je Vlin.

 

Izvor Danas, 16. oktobar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u