Obradović se ogradio od Noga, sledi disciplinski postupak

Glavni odbor te stranke najavio je da će protiv Noga pokrenuti disciplinski postupak i sve druge potrebne mere

Predsednik pokreta Dveri Boško Obradović izjavio je da se ograđuje od izjave poslanika Srđana Noga, koji je rekao da premijerka Ana Brnabić, ukoliko je parafirala Dablinski sporazum sa Evropskom unijom o migrantima, „treba da bude obešena istog časa na Terazijama“, a pored nje i Aleksandar Vučić. Glavni odbor te stranke najavio je da će protiv Noga pokrenuti disciplinski postupak i sve druge potrebne mere.

„Iako nismo saglasni sa politikom Vlade, na čijem je čelu Ana Brnabić, pozivanje na njeno ubistvo, kao i na bilo kakv čin nasilja, nedopustivo je u demokratskom poretku i krši se sa svim principima za koje se Srpski pokret Dveri zalaže od nastanka“, navodi se u saopštenju Dveri.

Dveri dodaju da je Srđan Nogo ovim ispadom ugrozio budćnost i legitimitet Pokreta i da se ovakvi ispadi se ne smeju tolerisati. „Izražavamo, takođe, opravdanu sumnju da ovaj ispad nije bio nenameran, već da je konstruisan direktno od vladajuće većine“, dodaju Dveri.

Taj pokret navodi da se zalaže da se demokratskim putem smeni „pogubna vlast“.

Obradović je istakao da je Nogo u sredu na neprikladan i neprimeren način govorio o jednoj bitnoj temi i naglasio da politika Dveri nije pozivanje na nasilje i vešanja.

„Nikakvog vešanja u Srbiji neće biti. Poslednji koji su vešali su nemački okupatori i sa gnušanjem se toga sećamo. To nije i nikada neće biti politika Dveri“, istakao je Obradović, navodi se u saopštenju Dveri.

Međutim, dodao je Obradović, tema migrantske krize je veoma bitna i očekuje odgovor na važno pitanje, a to je da li je potpisan Dablinski sporazum koji znači stotine hiljada migranata u Srbiji.

„To je apsolutno neprihvatljivo i onaj ko misli to da uradi mora krivično da odgovara za ugrožavanje državne bezbednosti“, rekao je Obradović.

Ocenio je i da opozicija ne sme da se ponaša isto kao i Srpska napredna stranka i da se ljudi na vlasti nikada nisu izvinili za svakodnevne uvrede političkih protivnika i podizanje društvenih tenzija.

Ranije su na izjavu Srđana Noga reagovali predsednik Srbije Aleksandar Vučić, kao i predstavnici vlasti i političkih stranaka.

 

Izvor Fonet/RTS, 18. oktobar 2018.

 

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u