Skaj njuz: Nađeno telo Kašogija; Erdogan: Nema tela

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je danas da postoje dokazi da je ubistvo Džamala Kašogija planirano

Oprečne informacije stižu iz Istanbula. Skaj njuz navodi da su u dvorištu rezidencije generalnog konzula Saudijske Arabije pronađeni delovi tela Džamala Kašogija, što je prethodno turski predsednik Redžep Tajip Erdogan negirao.

Turski predsednik Redžep Tajip Erdogan saopštio je danas da postoje dokazi da je ubistvo Džamala Kašogija planirano, ali i negirao tvrdnje da je pronađeno telo novinara.

Skaj njuz je, međutim, saznao iz sopstvenih izvora da su delovi njegovog tela pronađeni u rezidenciji saudijskog konzula.

Ria novosti imaju, takođe, informaciju da su delovi tela Kašogija pronađeni, i to u bunaru koji se nalazi u bašti rezidencije konzula. Potvrdu te informacije novinarima ruske agencije dao je šef turske partije Vatan Dogu Perinček.

Saudijski novinar i dopisnik Vašington posta Džamal Kašogi je poslednji put viđen 2. oktobra, kada je ulazio u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu.

Turski mediji su tvrdili da je on tamo ubijen i raskomadan.

Nakon što je negirala bilo kakvu umešanost u nestanak Kašogija, Saudijska Arabija je subotu saopštila da je on ubijen u tuči u toj zgradi.

Kasnije je jedan saudijski zvaničnik rekao da je Kašogi zadavljen.

 

Izvor Skaj njuz/RIA novosti/RTS, 23. oktobar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u