Najveća vojna pošiljka u „Ramštajn“ od bombardovanja SRJ

„Ovo je najveća pošiljka te vrste još od operacije ‘Saveznička sila’ 1999. godine“, rekao je Hed, misleći na NATO bombardovanje SRJ

U američku vazduhoplovnu bazu „Ramštajn“ u Nemačkoj stigla je najveća pošiljka oružja i municije u skorijoj istoriji, navodi se u saopštenju objavljenom na zvaničnom sajtu baze.

Tokom oktobra dopremljeno je 100 kontejnera raznog oružja i municije, a narednik Dejvid Hed izjavio je da takva pošiljka nije zabeležena od kraja 20. veka.

„Ovo je najveća pošiljka te vrste još od operacije ‘Saveznička sila’ 1999. godine“, rekao je Hed, misleći na NATO bombardovanje SRJ, kada je obavljeno više od 900 naleta iz ove baze.

Narednik Artur Majrik dodao je da će municija biti iskorišćena kao podrška NATO inicijative u Evropi i da će pojačati rezerve.

„Mi smo značajna poletna tačka za američko ratno vazduhoplovsvo ka Evropi i Africi, te je naš glavni posao da spremimo municiju na vreme. Ovo je prava municija koja će biti iskorišćena za prave ciljeve. To je razlog ove pošiljke. Da osiguramo da imamo sposobnost da napredujemo u borbi ukoliko dođe do takve situacije“, rekao je Majrik, a navedeno je na sajtu.

Mediji navode da je pošiljku odobrio Pentagon i podsećaju da je „Ramštajn“ najveća baza američkog ratnog vazduhoplovstva u inostranstvu.

 

Izvor Tanjug/RTS, 28. oktobar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u