Novosti: Albanci spremaju haos u Mitrovici 28. novembra

Priština grčevito traži bilo kakav povod za eskalaciju nasilja u kojem bi se Srbi našli na meti

Na Dan albanske zastave, 28. novembra, Priština će organizovati otvaranje mosta u Kosovskoj Mitrovici, koji povezuje severni i južni deo grada, a planirana je i primopredaja dužnosti komandanta Kfora, kao svojevrsna promocija vojske Kosova, pišu „Večernje novosti“.

Pozivajući se na nezvanične izvore, beogradski dnevnik navodi da bi tom događaju trebalo da prisustvuje i admiral Džejms Fogo, komandant združenih snaga NATO-a u Napulju.

Pre toga, kako stoji u tekstu, uslediće i poslednji, formalni korak ka ostvarenju ovog podmuklog plana: održavanje sednice parlamenta, na kojoj će biti usvojene konačne verzije tri zakona o kosovskim bezbednosnim snagama.

Tim dokumentima se, pišu „Večernje novosti“, broj pripadnika duplira — umesto 2.500 planirano je njih 5.000, plus 3.000 u rezervi.

Izvor lista iz bezbednosnih struktura otkriva da Priština grčevito traži bilo kakav povod za eskalaciju nasilja u kojem bi se Srbi našli na meti.

Zbog toga se i Dan albanske zastave i kompletan program koji se sprema za taj dan u Mitrovici tretiraju kao potencijalno veoma opasno žarište, jer je cilj Albanaca da izazovu „sukob ograničenog karaktera“, zaključuje beogradski list.

 

Izvor Sputnjik, 01. novembar 2018.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u