Vučić o zabrani ulaska u CG: Srbija mora da reaguje

„Mi smo zabranili ulaz kriminalcima koji su na poternicama, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio nečije mišljenje“

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je za Prvu televiziju da Crna Gora zabranom ulaska srpskih intelektualaca uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja.

Predsednik Vučić je kazao da je povodom napisa u medijima da je Uprava granične policije CG donela rešenje o zabrani ulaska u Crnu Goru akademiku Matiji Bećkoviću, istoričarima Čedomiru Antiću i Aleksandru Rakoviću, kao i srpskom političaru i pravniku Dejanu Miroviću, razgovarao sa ministrom policije Nebojšom Stefanovićem.

„Razgovarao sam sa ministrom unutrašnjih poslova Nebojšom Stefanovićem i molio sam ga da razgovara sa kolegama u Crnoj Gori. Dobio je potvrdu za navedena četiri lica, ali ne znamo da li ima još lica“, rekao je Vučić i dodao da Srbija još nije zvanično dobila akt o zabrani ulaska.

„Kao razlog navedeno je ugrožavanje sigurnosti i temelja bezbednosti Crne Gore. Država Srbija mora da reaguje. Ovo je nešto čime sam bio šokiran, mi smo zabranili ulaz kriminalcima koji su na poternicama, a neko drugi je kao odgovor na to zabranio nečije mišljenje. Crna Gora ovim uvodi ne verbalni, već delikt mišljenja i to je nedopustivo u 21. veku i u Evropi“, naglasio je Vučić.

„O konkretnim merama ćemo razgovarati ako ne dobijemo razuman odgovor Crne Gore“, istakao je predsednik Vučić.

 

Izvor B92, 01. novembar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u