Erdogan: Strpljivo čekamo objašnjenje princa

Erdogan je rekao da je audio snimak Kašogijevog ubistva toliko užasan da jedan saudijski obaveštajac smatra da je ubica bio pod dejstvom heroina

Predsednik Turske izjavio da strpljivo čeka objašnjenje saudijskog princa Muhameda bin Salmana o ubistvu novinara Džamala Kašogija.

Kašogi je, podsetimo, ušao u konzulat Saudijske Arabije u Istanbulu 2. oktobra i iz njega nije nikada izašao. Nakon višednevnih pritisaka, zvanični Rijad je dozvolio turskim istražnim timovima da uđu u zgradu konzulata. za to vreme, Saudijska Arabija je najverovatnije sakrila najvažnije dokaze, tvrdili su brojni mediji.

Kada je već svima postalo jasno da novinar saudijskog porekla više nije živ, Rijad je priznao: Kašogi je mrtav, a taj slučaj je objašnen nesrećnom okolnosti pri ispitivanju u konzulatu.

Navodno, Rijad nije znao za akciju specijalaca koji su s namerom da privole Kašogija da se vrati u Saudijsku Arabiju došli u Tursku na dan kada je on ušao u konzulat a zatim i napustili Istanbul isto veče.

Turski predsednik Tajip Redžep Erdogan je rekao da je audio snimak ubistva, koji je Turska podelila i sa drugim državama, toliko užasan da jedan saudijski obaveštajac koji je preslušao snimak smatra da je ubica bio pod dejstvom heroina, prenosi AP.

Erdogan dodaje da je saudijski princ rekao turskim izaslanicima da će rasvetliti ubistvo i uraditi ono što je neophodno. Međutim, mnogi smatraju da do toga neće ni doći jer se upravo saudijski princ nezvanično dovodi u vezu s tim brutalnim ubistvom.

 

Izvor Tanjug/B92, 13. novembar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u