London: Srpska vlada protiv nas organizovala protest

„Srpska vlada je organizovala protest ispred naše ambasade u Beogradu“

Posle sramne rezolucije o Srebrenici kojom su hteli da žigošu ceo srpski narod kao zločinački, Britanci su u sredu u Savetu bezbednosti UN imali još jedan ispad bez presedana. Njihova ambasadorka na Ist Riveru Karen Pirs optužila je na sednici posvećenoj Kosmetu srpsku vladu da stoji iza protesta ispred diplomatskog predstavništva njene zemlje u Beogradu, što je, kako tvrde u Nemanjinoj – notorna laž.

Da bi „razjasnila“ zbog čega nije bilo sednice SB UN u avgustu, kada je London bio predsedavajući, Pirsova je navela da su Srbiji nuđene četiri opcije u vezi s tim pitanjem, ali da su sve odbijene i da je potom jasno stavljeno do znanja da će se sastanak o Kosovu u Njujorku održati ukoliko se postigne napredak u procesu normalizacije, ali da napretka nije bilo.

— Umesto toga, srpska vlada je organizovala protest ispred naše ambasade u Beogradu, što nije prihvatljiv način vođenja diplomatskih odnosa – rekla je Pirsova, obraćajući se ministru inostranih poslova Ivici Dačiću, koji je predstavljao Srbiju na sednici SB UN.

Ovakav stav može se podvesti pod zluradost Ostrvljana, jer i njihovi predstavnici u Beogradu dobro znaju da je jedini protest, početkom avgusta, ispred britanske ambasade, održan u organizaciji Udruženja kidnapovanih, nestalih i ubijenih na KiM, sa kojim naša vlada nemam nikakve veze, niti je učestvovala u pripremi protesta.

Podsetimo, predstavnici Udruženja su 3. avgusta ispred britanskog diplomatskog predstavništva u srpskoj prestonici postavili „zid plača“ – panoe sa slikama ubijenih i nestalih vojnika i civila u južnoj srpskoj pokrajini u znak protesta što je London sklonio pitanje KiM sa dnevnog reda SB UN. Najpre su pokušali da plakate stave na ogradu ambasade, ali pošto i ona predstavlja teritoriju Britanije, „zid plača“ je postavljen tik ispred nje.

ANTISRPSKI POTEZI OSTRVLjANA:

avgust 2018. – u SB UN stopiraju redovnu sednicu posvećenu KiM

novembar 2017. – protest Londona upućen Surinamu, jer je ta država povukla priznavanje Kosova

jul 2015. – Velika Britanija predlaže rezoluciju u SB UN o Srebrenici, koja je predviđala osudu poricanja genocida i koja je protumačena kao udar na Srbe i u Srbiji i u RS

februar 2008. – priznali Kosovo dan posle jednostrano proglašene nezavisnosti

 

Izvor Večernje novosti, 16. novembar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u