„Najveće ulaganje Rusije u istoriji, Srbiji otvorena vrata“

Peskov na sastanku sa Vučićem predložio da se Srbija uključi u ruske projekte za koje će do 2024. biti izdvojeno 430 milijardi dolara

Specijalni predstavnik predsednika Rusije za pitanja digitalizacije i tehnološkog razvoja Dmitri Peskov predložio je da se Srbija uključi u ruske projekte.

Peskov je to predložio na sastanku sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem, a reč je o projektima za koje će do 2024. biti izdvojeno 430 milijardi dolara.

Kako je saopšteno iz kabineta predsednika Srbije, Vučić je izrazio zadovoljstvo zbog sveobuhvatnog razvoja saradnje dveju zemalja, a posebno time što se ona širi i na oblast digitalizacije i tehnološkog razvoja.

Vučić je predstavio dostignuća Srbije u toj oblasti, s obzirom na to da izvoz IT usluga raste svake godine za 30 odsto i da će doprinos tog sektora BDP Srbije premašiti pet odsto.

Peskov je rekao da je pozitivno iznenađen srpskim uspesima u inovacijama.

On je predložio da se Srbija uključi u ruske projekte za koje će, kroz plan za digitalnu ekonomiju, do 2024. godine biti izdvojeno 430 milijardi dolara, što je najveće ulaganje u razvoj Rusije u njenoj istoriji, navodi se u saopštenju.

Vučić je izrazio je zahvalnost Putinu i Ruskoj Federaciji na principijelnoj podršci teritorijalnom integritetu i suverenitetu Srbije.

 

Izvor Beta/B92, 27. novembar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u