Medojević izašao iz zatvora, a Knežević iz Skupštine

„Ovo je mala pobeda, ali veoma važna, jer smo pokazali otporom da možemo da dođemo do rešenja koja su u interesu svih građana CG“

Opozicioni poslanik Demokratskog fronta Nebojša Medojević tokom noći napustio zatvor, a njegov kolega Milan Knežević izašao je iz Skupštine.

Medojević je u zatvoru bio od 1. decembra, a Knežević je istog dana odlučio da ne napusti zgradu crnogorske Skupštine, u kojoj je proveo skoro dve sedmice, kako bi izbegao hapšenje.

Ustavni sud Crne Gore je u sredu privremeno obustavio rešenje Apelacionog i Višeg suda o stavljanju u zatvor poslanika DF Nebojše Medojevića i Milana Kneževića.
Medojevića su ispred kapija zatvora čekali porodica i rukovodstvo DF-a, prenela je RTCG.

Nakon odluke Ustavnog suda, funkcioner DF Andrija Mandić saopštio je da se isplati borba protiv vlasti, dodajući da ne treba pristajati na protivustavne odluke.

„Ovo je mala pobeda, ali veoma važna, jer smo pokazali otporom da možemo da dođemo do rešenja koja su u interesu svih građana Crne Gore. Mi ne odustajemo od naše borbe“, rekao je Mandić novinarima u skupštinskom holu.

Medojević je bio uhapšen u noći 30. novembra na 1. decembar, po nalogu Višeg suda u Podgorici u predmetu povodom tvrdnji o primanju i davanju mita.

 

Izvor Tanjug/B92, 13. decembar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u