Uhapšen vođa „kavačkog klana“

U Češkoj uhapšen Slobodan Kašćelan

Jedan od vođa „kavačkog klana“ Slobodan Kašćelan uhapšen je u Češkoj, potvrđeno je crnogorskom portalu CdM u Upravi policije. Za njim je Interpol Podgorica 2017. godine raspisao poternicu zbog više teških krivičnih dela.

Iz Uprave policije saopšteno je da je Kašćelan uhapšen sinoć u Pragu u iznajmljenom stanu.

„Uhapsila ga je Specijalna jedinica policije Češke. U toku je dalja komunikacija sa nadležnim organima Češke oko određivanja ekstradicionog pritvora po našoj međunarodnoj poternici, u cilju izručenja ovog lica Crnoj Gori“, navode u Upravi policije.

Kašćelan se traži radi obezbeđenja njegovog prisustva u krivičnom postupku koji se vodi protiv njega u Crnoj Gori zbog sumnje da je počinio krivično delo ubistvo u pokušaju, krivično delo stvaranje kriminalne organizacije i krivično delo zelenaštvo.

Policija sumnjiči Kašćelana da je u Prčnju 2010. godine pokušao da ubije I. M. Takođe se sumnjiči da je krajem maja 2010. godine na području opština Kotor, Tivat i Budva organizovao kriminalnu organizaciju.

„Osumnjičen je da je formirao kriminalnu organizaciju radi realizacije kriminalnog plana u pravcu vršenja krivičnih dela iznuda, zelenaštvo, nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija, neovlašćena proizvodnja držanje i stavljanje u promet opojnih droga, omogućavanje uživanja opojnih droga, davanje mita, teško delo protiv opšte sigurnosti i pranje novca“, ističu u Upravi policije.

Kašćelan je često menjao mesto boravka i koristio lažne identitete.

 

Izvor cdm.me/RTS, 13. decembar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u