Simonjanova čestitala „Tajmsu“ nastupajuću 1933. godinu

Ranije je britanski list Tajms po uzoru na ukrajinski sajt „Mirotvorac“, objavio fotografije osmoro novinara britanske redakcije Sputnjika

Glavna urednica novinske agencije Sputnjik i televizije RT Margarita Simonjan je kao odgovor na objavljivanje spiska novinara britanske redakcije Sputnjika u časopisu Tajms čestitala Velikoj Britaniji „nastupajuću 1933. godinu“.

Tajms objavljuje spisak imena naših britanskih novinara sa fotografijama sa podnaslovom ’marionete Kremlja‘. Srećna Nova 1933. godina, moji britanski prijatelji“, napisala je Simonjanova na svom nalogu na Tviteru.

Ranije je britanski list Tajms po uzoru na ukrajinski sajt „Mirotvorac“, objavio fotografije osmoro novinara britanske redakcije Sputnjika iz Edinburga, ispod kojih je naziv njihovih pozicija. U istom članku se navodi i poziv poslanika škotskog parlamenta Aleksa Koula Hamiltona britanskoj vladi za oduzimanje imovine novinara ove agencije.

Godine 1933. Adolf Hitler je došao na vlast u Nemačkoj. Iste godine on je izdao uredbu o zaštiti nemačkog naroda koja je vladi davala kontrolu nad političkim događajima i štampi, dok je u zemlji počela kampanja za pronalaženje neprijatelja.

Časopis Tajms je svojim člankom sa spiskom imena novinara faktički nastavio praksu ukrajinskog „Mirotvorca“, koji objavljuje spiskove novinara koji navodno predstavljaju pretnju za državu. Ovaj portal objavljivao je na internetu lične podatke predstavnika ukrajinskih, ruskih i zapadnih medija, uključujući i njihove adrese.

 

Izvor Sputnjik, 24. decembar 2018.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u