Poslanik AfD-a brutalno pretučen u „politički motivisanom napadu“

Prema navodima AfD, Franka Magnica su napala tri maskirana čoveka

Frank Magnic, poslanik i lokalni funkcioner desničarske Alternative za Nemačku (AfD), teško je povređen u „politički motivisanom“ napadu više ljudi u Bremenu.

Bremenska policija je navela da je do napada došlo juče popodne u centru grada.

„Imjući u vidu poziciju žrtve, verujemo da se radi o politički motivisanom činu“, saopšteno je iz policije. Navedeno je i da su službe bezbednosti nadležne za tu vrstu pitanja pokrenule istragu.

AfD je objavila sliku svog poslanika u nesvesti u bolničkom krevetu. Njegovo lice na slici je krvavo i natečeno, s dugom i dubokom posekotinom na čelu.

Prema navodima AfD, Magnica su napala tri maskirana čoveka. „Udarali su ga letvom dok se nije onesvestio a onda su nastavili da ga šutiraju“, saopštila je AfD i dodala da je napad prekinuo jedan građevinski radnik koji se tu zadesio.

Jedan od lidera AfD Jerg Mojten optužio je napadače da su Magnica „tukli skoro do smrti“ i rekao da je „uznemiren“ zbog slučaja.

Prošlog četvrtka je detonacija eksploziva u kanti za smeće teško oštetila prostorije AfD u Saksoniji, jednom od uporišta te desničarske partije, a policija je i taj napad nazvala politički motivisanim.

AfD je od izbora 2017. najveća opoziciona partija u Nemačkoj. Trenutno uživa podršku nešto manje od 15 odsto građana.

 

Izvor Beta/AFP/B92, 08. januar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u