Filip David: Srbija je glavni uzrok nestabilnosti našeg dela sveta!

„Situacija se nije bitno izmenila u odnosu na devedesete godine, matrica je ista, obmane su slične“

Neki u Srbiji još ne mogu da shvate i pomire se sa tim da je Crna Gora nezavisna država, kaže ugledni beogradski književnik Filip David.

Ističe da u Srbiji postoji duboki nesklad između stvarnog života i političke propagande.

Govoreći o tome ko kvari odnose između Crne Gore i Srbije, David za Pobjedu kaže da „kakvi će odnosi biti, mnogo više zavisi od Srbije nego od Crne Gore“, prenosi RTCG.

„Srbija je, mora se to reći, sa nizom svojih nerešenih unutrašnjih i spoljnih pitanja, glavni uzrok nestabilnosti ovog našeg dela sveta. Pogledajte samo kakve odnose srpske vlasti imaju sa svojim susedima. Ni sa jednim od suseda ti odnosi nisu zadovoljavajući. Srpska vlast mora da se upita zašto je tako. Neće biti da je Srbija baš u svemu u pravu, kako tvrdi zvanična propaganda. Prije bi se reklo je upravo suprotno“, kazao je David.

Sagovornik Pobjede smatra, između ostalog, i da postoji „duboki nesklad između onoga što je stvarnost i slike koja se stvara o toj stvarnosti“.

„Nesklad između stvarnog života i političke propagande. Pod uticajem kontrolisanih medija i političke demagogije dobar deo naroda više veruje lažima i poluistinama nego sopstvenim očima. U tom pogledu situacija se nije bitno izmenila u odnosu na devedesete godine, matrica je ista, obmane su slične. Kako se može govoriti o nekom značajnom poboljšanju standarda kad većina stanovnika Srbije ima mizerne plate, a preko milion penzionera prima mizerne penzije. Ono što posebno zabrinjava nije samo ta materijalna beda, nego to što pod ruku sa njom ide ogromna količina korupcije, ostrašćenosti, primitivizma i prostakluka”, rekao je David.

 

Izvor Danas, 13. januar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u