Identifikovani mladići koji su nosili improvizovana vešala

MUP: Identifikovani mladići pristalice SzS i Dveri

Policija je identifikovala dvojicu mladića koji su nosili improvizovana vešala na protestu u subotu u Beogradu, saznaje RTS.

Zbog velikog uznemirenja javnosti, policija je juče najavila intenzivnu potragu za licima koja nosili vešala ulicama Beograda.

Premijerka Srbije Ana Brnabić izjavila je da deo opozicije koji protestuje ne poštuje nijedan drugačiji stav i da, u nemogućnosti da odgovore na rezultate vlade, vode politiku linča.

„Iza nas je jako težak vikend. U subotu su se pojavila vešala na ulicama, ta nemoć prerasta u agresiju, to je politika linča. Izuzetno je teško raditi u ovakvim uslovima. Došli smo do toga da oni iznose vešala na ulice, a danas su pod punom ratnom opremom pretili sinu predsednika države Aleksandra Vučića“, rekla je Brnabićeva sinoć gostujući na TV Pink.

Na društvenim mrežama u nedelju pojavile su se fotografije sa protesta u Beogradu od subote na kojima se vide vešala na stubu koji nosi jedan od učesnika protesta, prenosi RTS.

POPOVIĆ IVKOVIĆ: IDENTIFIKOVANI MLADIĆI PRISTALICE SzS I DVERI
Državna sekretarka u MUP-u Srbije Biljana Popović Ivković potvrdila je danas da su identifikovani mladići koji su nosili improvizovana vešala na protestima u subotu u Beogradu i da se radi o pristalicama pokreta Dveri i Saveza za Srbiju.

Ona je za TV Pink rekla i da će od te dvojice mladića biti uzete izjave.

Popović Ivkovićeva je rekla i da je uhapšena i osoba naoružana automatskim oružjem koja je pretila vešanjem sinu predsednika Srbije Aleksandra Vučića.

Osim njega, uhapšena je i osoba koja je pretila ćerki i sinu predsednika države, prenosi Tanjug.

ĐURIĆ: VEŠALA NA TERAZIJAMA VREĐAJU OSEĆANjA GRAĐANA
Potpredsednik Srpske napredne stranke i direktor Kancelarije Vlade Srbije za KiM Marko Đurić ocenio je da nošenje vešala na protestima u Beogradu vređa najdublja osećanja građana i da je neverovatno da neko to sebi dopusti.

„Vešala na Terazijama, posle 1941. godine, nešto je što vređa najdublja osećanja svih naših građana i neverovatno je da je neko tako nešto u političkom smislu sebi dopusti”, rekao je Đurić za TV Prva.

On je naglasio da ne prihvata tezu da se to u trenutku desilo i da svi koji su pratili proteste ili bili tamo znaju da se vešala nošena tokom čitave šetnje.

„Nosili su ih jer nemaju nikakav politički program, jer je to suština njihove političke poruke – agresija”, ocenio je Đurić.

On je povodom pretnji sinu predsednika Srbije rekao da nekim krugovima ne odgovara to što Aleksandar Vučić konsoliduje Srbiju i onda žele da njegovu porodicu učine metom.

„Oni znaju ko im najviše smeta u Srbiji i mislim da te pretnje nisu nimalo naivne. Osim što su u političkom smislu nedopustive, treba da dobiju svoj pravosudni epilog”, istakao je Đurić, prenosi Tanjug.

 

Izvor Politika, 04. februar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u