Putin čestitao Dan državnosti „bratskom narodu Srbije“

Putinovo pismo predsedniku Srbije uručio je ruski ambasador u Beogradu, Aleksandar Čepurin, saopštila je Pres-služba predsednika

Predsednik Rusije Vladimir Putin čestitao je predsedniku Srbije Aleksandru Vučiću Dan državnosti.

Putin je istakao da zvanična Moskva visoko ceni odnose strateškog partnerstva sa Srbijom, te naglašava da se saradnja dveju zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Putinovo pismo predsedniku Srbije uručio je ruski ambasador u Beogradu, Aleksandar Čepurin, saopštila je Pres-služba predsednika.

U pismu se kaže:

„Poštovani gospodine predsedniče,

Primite srdačne čestitke povodom nacionalnog praznika – Dana državnosti Srbije.

U Rusiji se visoko cene odnosi strateškog partnerstva sa Srbijom. Sa zadovoljstvom naglašavamo da se saradnja između naših zemalja dinamično razvija u najrazličitijim oblastima.

Želeo bih da vam još jednom zahvalim na toplom prijemu koji je priređen meni i ruskoj delegaciji u Beogradu. Računam na nastavak našeg konstruktivnog dijaloga i zajedničkog rada na bilateralnoj i međunarodnoj agendi.

Iskreno vam želim dobro zdravlje i uspehe, a bratskom narodu Srbije – blagostanje i prosperitet“, navodi se u pismu predsednika Ruske Federacije.

Predsednik Vučić je zahvalio predsedniku Putinu na čestitkama.

U razgovoru sa ambasadorom Čepurinom su razmotrena pitanja bilateralne saradnje i izraženo očekivanje da će Međuvladina mešovita komisija za saradnju da konkretizuje dogovore postignute prilikom posete predsednika Putina Srbiji, navodi se u saopštenju.

Čepurin je ponovio stav Rusije o pitanju Kosova i Metohije i istakao da je uvođenje taksi na srpsku robu neodgovoran korak Prištine koji je ugrozio dijalog i, pre svega, život Srba na Kosmetu.

 

Izvor Tanjug/B92, 13. februar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u