Poginuo Šaban Šaulić

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić preminuo je nakon udesa u Nemačkoj, u blizini Bilefelda

Pevač narodne muzike Šaban Šaulić preminuo je nakon udesa u Nemačkoj. To je za Novosti rekao Šabanov zet Bata Mirković. Kako je prethodno preneo taj list, Šaban je automobilom krenuo na aerodrom kada se dogodila nesreća.

Vozilom nije upravljao on, već je imao vozača. Navodi se da je sa njim bio i njegov kum. Nesreća se dogodila u okolini Bilefelda, gde je Šaban nastupao.

Nemački list Noje vestfeliše navodi da se na auto-putu 2 kod Bilefelda na putu za Dortmund dogodila saobraćajna nesreća i da je zbog toga put morao biti zatvoren.

Iako nema potvrde da je to udes u kojem je stradao Šaban Šaulić, list prenosi da su se sudarila dva automobila u kojima su bila četiri putnika, kao i da je jedan od putnika podlegao povredama u bolnici.

Šaban Šaulić bio je muzičar i producent. U toku karijere u medijima i od publike je dobio nadimak „kralj narodne muzike“

Rođen je 6. septembra 1951. godine u Šapcu. Živeo je i radio u Beogradu. Imao je troje dece.

KARIJERA DUGA POLA VEKA
Prvi album Šabana Šaulića je izašao 1969. godine, kada je imao osamnaest godina. Godine 1985. Rade Vučković je napisao pesmu „Gordana“ koju je Šaban posvetio svojoj supruzi.

Pesme „Dođi da ostarimo zajedno“ i „Dva galeba bela“ smatraju se jednim od najboljih ikad otpevanih narodnih pesama.

Osim ovih pesama, veliki hitovi Šabana Šaulića su bili i „Uvenuće narcis beli“, „Sine“, „Danima te čekam“, „Snežana“, „Odlaziš, odlaziš“, „Pozn’o bih te međ’ hiljadu žena“ i druge. Pojavio se u filmu „Sok od šljiva“ 1981. godine.

Održao je brojne koncerte i nastupe u zemlji i regionu a koncertom u Beogradskoj areni 6. oktobra 2018. godine obeležio je pedeset godina karijere.

 

Izvor Večernje novosti/RTS, 17. februar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u