Gardijan: Orbanova demografska politika stvara „državne prostitutke“

Nova mađarska inicijativa: žene sa četvoro (ili više) dece se doživotno oslobađaju plaćanja poreza, kritike stižu sa Ostrva

Bi-Bi-Si je objavio je vlada Viktora Orbana preduzela „drakonske mere“ da bi popravila demografiju u zemlji. Prvo je počela da mladim parovima odobrava beskamatne kredite od deset miliona forinti, sa obećanjem da će im biti otpisani ako budu imali troje dece. Mađarska je počela i da pod povoljnim uslovima gradi kuće za porodice koje planiraju više dece.

A upravo je istupila sa novom inicijativom: objavila je da žene sa četvoro (ili više) dece doživotno oslobađa plaćanja poreza. Ako ste pomislili da su zapadni mediji podržali u ovome neveliku Mađarsku i njen ambiciozni narod – prevarili ste se.

Britanski dnevni list Gardijan autorskom komentaru pod naslovom „Nacionalistički pogromaši žele da kontrolišu ženska tela“. Njihov zločin označen je ovako:

„Antiženska politika maskira se kao pomoć ženama <…> Ideja da se pomoć siromasima uslovi njihovim poslušnim razmnožavanjem – graniči sa antiutopijom“.

U istom komentaru se udara i po Poljskoj koja ženama mesečno – za svakog sledeće dete – plaća po 500 zlota. A i po Brazilu koji se takođe suočava sa demografskom krizom. U sve je ugrađena pomodna ludost radikalnog feminizma kojem ništa nije po volji. Ako žena nema zaštitu – to je zločin protiv nje, a dobije zaštitu – to je ponižavajući patronat.

Ako se ženom ushićuju – to je pretvaranje žene u seksualni objekat, ako je ignorišu – to je njeno obezvređivanje. Ako joj nešto doplaćuju za dete – to je eksploatacija i seksualno ropstvo, ako ne doplaćuju – to je prljava rodna konkurencija i slično.

Postoji u svemu još jedan segment. Mađarski premijer Orban, koji za to ima podršku većine sunarodnika, odbacuje sveevropsku šemu za borbu sa smanjivanjem stanovništva. To jest: migrante.

Kada u naprednim zemljama starih postaje previše, a radnih ruku premalo – radnici se naprosto uvoze iz drugih zemalja. A Mađarska odbija da svoje stanovništvo nadomešta i zamenjuje tuđim – migrantima – i time daje „loš primer“ drugim zemljama.

Orban se upustio u eksperiment koji je važan i za budućnost čovečanstva u celini. Jer, postaće jasno: da li građani „civilizacija evropskog gradskog tipa“ uopšte žele da se razmnožavaju makar do nivoa da svaka žena ima makar po jedno dete.

U takvim društvima se srećom ne smatra podići dvoje ili više dece već – živeti komforno i, možda, ostvariti vlastite ambicije. Mađarska će dati odgovor na pitanje da li je u savremenim uslovima moguće podstaći rađanje dece ili se savremeni gradski tip ljudi neće razmnožavati, ma kakve mamce mu ponudili?

Mađarski eksperiment nije važan samo za Mađarsku i treba mu posvetiti punu pažnju.

 

Izvor Fakti, 18. februar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u