U Beogradu održan protest „Zaustavimo veleizdaju, Kosovo je Srbija“

„Tražim od vlasti, uzmite se u pamet. Imate Ustav i u njemu granice. Imate i Rezoluciju 1244 na šta vas je skoro podsetio Putin“, rekao je Delić

Više od hiljadu građana učestvovalo je večeras u protestnoj šetnji „Zaustavimo veleizdaju – Kosovo je Srbija“ u Beogradu koju su organizovali Demokratska stranka Srbije (DSS) i pokretači Apela za odbranu Kosova i Metohije.

Šetnja je krenula sa Trga Nikole Pašića, ulicom Kralja Milana i zastala kod Predsedništva gde su okupljeni otpevali pesmu „Oj Kosovo, Kosovo“ i skrenuli ka Domu Narodne skupštine, da bi šetnju završili u Pionirskom parku ispred zgrade Predsedništva.

Građani su uzvikivali „Ne damo Kosovo“, „Izdaja“, „Vučiću, nema podele“, „Vučiću, izdajice“, Vučiću, odlazi“ i nosili transparent „Briselski sporazum je veleizdaja“.

Predsednik Političkog saveta DSS-a Miloš Ković kazao je da je okupljenih više nego što je očekivano i da su oni većinski deo Srbije koji ne želi da preda Kosovo.

„Ovo je borba za odbranu države koju su nam uzeli“, rekao je on i dodao da se nad Srbijom prvi put nadvila opasnost da srpska ruka potpiše predaju Kosova.

„Ako je on (Aleksandar Vučić) spreman da preuzme žig izdaje, mi nismo“, poručio je Ković i dodao da Vučić i njegovi prijatelji žele da „osakate Srbiju i stvore Veliku Albaniju“.

On je rekao da se Vučić bori za demarkaciju Srbije sa Srbijom, te da je aktuelna vlast „veleizdajnički režim“.

„Ako si pogazio zakletvu i Ustav ove države, onda si ti izdajnik. U odnosu na to što se spremaš da uradiš (Vuk) Branković će biti moralna gromada“, rekao je Ković i dodao „ako ti je teško, treba da se skloniš, ako radiš za nekog drugog – onda ćemo te mi skloniti“.

Dodao je da su kosovski zavet i Sveti Sava jači od NATO pakta i Evropske unije, a prisutnima je uputio pozdrav „dogodine u Prizrenu“.

Poslanik Srpske radikalne stranke Boždar Delić je rekao da mu je drago što većinu ljudi na skupu čine mladi i da su oni i 1999. znali gde su granice Srbije na Kosovu.

„Tražim od vlasti, uzmite se u pamet. Imate Ustav i u njemu granice. Imate i Rezoluciju 1244 na šta vas je skoro podsetio i (Vladimir) Putin“, rekao je Delić.

On je dodao da Skupština Srbije u poslednje tri godine nije pokrenula i stavila na raspravu pitanje Kosova i Metohije.

„Oni u Briselu rade po svojoj volji, a nikada da kažu šta su uradili i da podnesu izveštaj Skupštini“, rekao je Delić.

Na skupu su govorili i nekadašnji predsednik opštine Štrpce Zvonko Mihajlović i predstavnik organizacije „Crvena linija – Studentski proglas za KiM“. Šetnja je prošla bez incidenata, a nije bilo vidljivo prisustvo policije.

 

Izvor Fakti, 18. februar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u