Veselji: Hajde da se svi u regionu okupimo protiv Srbije

On je lično spreman da se suoči sa Srbijom, te poziva Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO, da se „svi okupe protiv Srbije“

Predsednik opozicione DPK i predsednik parlamenta Kadri Veselji izjavio je da se nada da više nema potrebe za ratom na Kosovu.

On je, kaže, lično spreman da se suoči sa Srbijom, te pozvao Makedoniju i Crnu Goru, sada članice NATO, da se „svi okupe protiv Srbije“.

„Ja ću se suočiti sa Srbijom kao što sam se suočio pre 20 godina. Inšala (Ako da Bog), više neće biti borbe. Jedanaesta godišnjica nezavisnosti je upravo završena. Sačuvaj Bože da Srbija probije granicu Kosova, ne verujem da bih mogao da ostanem kod kuće. Ne želim Gospode Bože da se to desi, bolje da ja onda nastradam nego vojnik KBS“, rekao je Veselji sinoć gostujući u emisiji Rubikon na KTV.

Veselji kaže da ni na koji način ne želi da udovolji željama Srbije, ali da nijednim svojim gestom neće destabilizovati stanje na Kosovu.

„Nisam u politici da se takmičim u tome da li je jači Hašim (Tači), Isa (Mustafa) ili Ramuš (Haradinaj), ja sam samo protiv Vučića”, poručio je Veselji uveren da prištinska vlada nikada neće pasti zbog zahteva Srbije i zbog nametnute takse na srpsku robu.

Priština, prema njegovim rečima, treba da sluša SAD, koje žele da zaustave ruski uticaj na Balkanu.

„Makedonija i Crna Gora su u NATO, mi nismo, hajde da se svi okupimo protiv Srbije“, pozvao je Veselji.

 

Izvor Tanjug/B92, 21. februar 2019.

Preporučujemo
Pratite nas na YouTube-u