Patrušev: Pentagon premestio trupe, priprema za agresiju na Venecuelu

„SAD su pokazale sarkazam i aroganciju prema venecuelanskom narodu, šaljući im humanitarnu pomoć za koju su znali da će biti odbačena“

Sekretar ruskog Saveta bezbednosti Nikolaj Patrušev izjavio da „licemerne“ SAD spremaju vojni upad u Venecuelu, prenosi Sputnjik internešenel.

Prema njegovim rečima, SAD su pokazale sarkazam i aroganciju prema venecuelanskom narodu, šaljući im humanitarnu pomoć za koju su znali da će biti odbačena.

Istovremeno, „Pentagon gomila trupe u regionu s namerom da započnu operaciju kojom će ukloniti legalno izabranog predsednika Nikolasa Madura“, rekao je Patrušev.

https://twitter.com/SputnikInt/status/1100335921113825280

Gotovo istovremeno, Raša tudej objavila je kao hitnu vest da su SAD premestile svoje specijalne trupe u Portoriko, a vojsku u Kolumbiju, s ciljem da svrgnu Madura.

Podsetimo, kriza u Veneceueli nastala je nakon višemesečnih demonstracija opozicije koja odbija da prizna rezultate predsedničkih izbora na kojima je pobedio Maduro.

Opozicioni lider i predsednik jedinog tela pod kontrolom opozicije Huan Gvaido proglasio je sebe za predsednika i automatski dobio podršku najpre SAD pa zatim i ostalih latinoameričkih zemalja.

Rusija i Kina stale su u odbranu Madura i svet se tako, po ko zna koji put, polarizovao. Za to vreme protesti u Venecueli se nastavljaju, a na poslednjim je došlo i do sukoba u kojima je bilo i poginulih.

 

Izvor B92, 26. februar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u