Tači, Ljimaj i Ahmeti se saglasili oko ukidanja taksi

Oni su, navodi se, izrazili spremnost da postupe po zahtevu SAD za suspenziju taksi i nastavak dijaloga sa Beogradom

Predsednik privremenih prištinskih institucija Hašim Tači i kopredsedavajući tima za nastavak dijaloga sa Beogradom Fatmir Ljimaj i Špend Ahmeti potvrdili su danas spremnost za poštovanje zahteva SAD za suspenziju nametnutih za sto odsto uvećanih taksi na proizvode iz Srbije i BiH.

Tači, Ljimaj i Ahmeti su to potvrdili u razgovoru sa američkim zvaničnicima Nacionalnog saveta za bezbednost Džonom Eratom i Vilijamom Berklijem, saopšteno je iz Tačijevog kabineta, preneo je prištinski list Zeri.

Oni su, navodi se, izrazili spremnost da postupe po zahtevu SAD za suspenziju taksi i nastavak dijaloga sa Beogradom. Napominje se da su istovremeno izrazili zabrinutost zbog, kako se tvrdi, „agresivnih akcija Beograda“.

Na sastanku je, stoji u saopštenju, bilo reči o nastavku dijaloga sa Beogradom i postizanju sveobuhvatnog sporazuma, a zajednički zaključak je da bi „sporazum trebalo da bude konačan, uz međusobno priznanje“. Dodaje se da je Tači ponovio da Priština ni po koju cenu i ni pod kojim okolnostima neće dopustiti da odnosi i posebno prijateljstvo sa SAD budu narušeni.

 

Izvor Sputnjik, 28. februar 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u