Dačić i Kurc se pomirili na balu u Beču

Bal je svake godine prilika za austrijske političare da u goste pozovu kolege iz sveta, a ove godine su se odlučili za političare sa Balkana

Na poziv austrijskog vicekancelara Hajnca Kristijana Štrahea, prvi potpredsednik Vlade i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić sinoć je prisustvovao „Opernbalu“, glavnom događaju balske sezone u Austriji i najprestižnijem balu u Evropi, prenosi Tanjug.

Bal je svake godine prilika za austrijske političare da u goste pozovu svoje kolege iz sveta, a ove godine su se odlučili za političare sa Balkana.

Na Bečkom balu, šef srpske diplomatije je uživao u društvu supruge Sanje, a ispred ulaza u bečku Operu dočekali su ga Austrijanci koji su se okupili da mu traže autogram, prenosi se u saopštenju.

Ivica Dačić sa suprugom Sanjom na balu u Beču

Dodaje se da je Dačić, kako je ranije obećao, za taj prestižni događaj obukao frak i leptir-mašnu.

Dačić je, pored Štrahea koji ga je pozvao, imao prilike da se vidi i sa kancelarom Sebastijanom Kurcom. Njima je to bila prilika da se izmire nakon svađe do koje je došlo posle Štraheovog obećanja da Austrija neće podržati prijem Kosova u Interpol.

Naime, Štrahe je tokom ranije posete Dačića izjavio da je stav Vlade Austrije da ne glasa za prijem Kosova u Interpol, ali je potom kancelar Kurc saopštio drugačije mišljenje i zvaničan Beč je podržao zahtev Prištine za prijem u svetsku policijsku organizaciju.

Prvi potpredsednik Vlade Srbije je na „Opernbalu“ bio i u društvu evropskog komesara za susedsku politiku i proširenje Johanesom Hanom.

 

Izvor Sputnjik, 01. mart 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u