Zaharova: Propaganda Zapada presudila u bombardovanju SRJ

„Upravo je te 1999. godine NATO sahranio međunarodno pravo u Evropi”

Portparolka Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova rekla je da je zapadna propaganda bila presudna u donošenju odluke da se SR Jugoslavija bombarduje 1999. godine.

Kako je navela Zaharova, u medijima se mnogo meseci vrtela histerična kampanja o navodnim masovnim represijama nad Albancima, dok se prećutkivalo o terorističkim aktivnostima kosovskih boraca i njihovim zločinima, uključujući i kidnapovanje ljudi sa ciljem nezakonite trgovine organima, prenosi Sputnjik.

„Nijedan triler ne može da se uporedi sa užasima koji su se dešavali na tim prostorima”, istakla je portparolka.

Zaharova je rekla da je povod za bombardovanje bilo ubistvo civila u Račku, što su preneli svi mogući zapadni mediji i sve strukture NATO i EU, iako se potom ispostavilo da to uopšte nisu bili civili, već preobučeni kosovski borci.

„Rezultat propagandne kampanje – oružana agresija protiv evropske države i faktičko otuđivanje dela teritorije upotrebom vojne sile. Upravo je te 1999. godine NATO sahranio međunarodno pravo u Evropi”, naglasila je Zaharova.

Nakon tih dešavanja svaka tvrdnja zapadnih zemalja da se negde koristi propaganda ili ne poštuje sloboda reči može se smatrati neskrivenim licemerjem, zaključila je Zaharova, prenosi Tanjug.

 

Izvor Politika, 01. mart 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u