Vulin: Haradinajev upad na sever KiM bi se završio bežanjem i rasulom

„On čini sve da bi izazvao sukobe za koje bi okrivio Srbiju i doveo tuđu decu da ginu za njegove ciljeve“

Ministar odbrane Srbije Aleksandar Vulin upozorio je danas kosovskog premijera Ramuša Haradinaja da bi se njegov eventualni pokušaj ulaska vojskom na sever Kosova i Metohije završio apsolutnim neuspehom, „bežanjem i rasulom“.

„Nekažnjeni terorista Haradinaj želi da ponovi zločine za koje nije kažnjen. Zna Haradinaj da ga se (predsednik Srbije Aleksandar) Vučić ne plaši, kao što zna da bi se njegov pokušaj ulaska vojskom na sever KiM završio bežanjem i rasulom“, naveo je Vulin u saopštenju za javnost.

Kako Ministarstvo odbrane prenosi u saopštenju, on je, reagujući na pretnje da će „vojska Kosova“ biti tu ako Srbija dođe do granice, ocenio da zato Haradinaj „čini sve da bi izazvao sukobe za koje bi okrivio Srbiju i doveo tuđu decu da ginu za njegove ciljeve“.

Vulin je dodao da „svi u međunarodnoj zajednici koji podržavaju Haradinaja i koji su spremni da svoje državljane pošalju da se bore za Haradinajevo bogatstvo i slobodu treba da znaju da 2019. nije 1999. i da se svet nepovratno promenio“.

„Srbija više nije ni slaba, ni sama kao što je tada bila. Građani Srbije mogu da budu spokojni, Vojska Srbije je sigurna i spremna da ispuni svako naređenje vrhovnog komandanta i zaštiti mir i bezbednost“, istakao je srpski ministar odbrane.

 

Izvor Sputnjik, 03. mart 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u