Zaharova Boltonu: U kom veku živite?

Komentarišući izjavu Džona Boltona o Monroovoj doktrini Zaharova je pitala: „A šta vi radite u Evropi?“

Zvanična predstavnica Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova izjavila je da nedostaje logike u rečima pomoćnika američkog predsednika za nacionalnu bezbednost Džona Boltona, vezano za Monroovu doktrinu.

Kako prenosi ruska televizija Rusija 1, Marija Zaharova je prokomentarisala Boltonovu izjavu da se SAD neće odreći Monroove doktrine koja je formulisana početkom 19. veka, prema kojoj su SAD odgovorne za zapadnu hemisferu kao sferu uticaja, a u evropske poslove se ne mešaju.

„Sve vreme želim da pitam: Gospodo, u kom veku živite? Da li ste obavešteni da ropstvo više ne postoji? Da li uopšte znate da je segregacija kod vas završena, i da u jednom autobusu mogu zajedno da putuju i belci i oni koji to nisu?“, izjavila je Zaharova.

Prema njenim rečima, Monroova doktrina je apsurdna.

„Ali onda želim da postavim pitanje: a šta radite u Evropi?“, pitala je Zaharova.

Ona je takođe izrazila uverenje da će istinite informacije o slučaju Skripalj pre ili kasnije izaći na videlo, i da je to samo pitanje vremena.

„Razumemo da su akcije vlade (premijerke Britanije) Tereze Mej privremene, i njih ne zanima šta će se dogoditi za nekoliko godina ni sa zemljom, ni sa Evropom“, istakla je Zaharova.

 

Izvor Sputnjik, 05. mart 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u