Dodik: Pogrešan trenutak za proteste u Srbiji, treba poštovati institucije

„Svaka vrsta ulice i nestabilnosti asocira na to da su kreirani ili da su podmetnuti Srbiji da bi smanjili njenu snagu i moć“

Predsedavajući Predsedništva BiH Milorad Dodik izjavio je danas da poslednji događaji u Beogradu nisu dobri za Srbiju i da je pogrešno vreme izabrano za slanje takve poruke, u trenutku kada je Srbiji potrebna snaga za pregovaračke procese sa Prištinom.

Dodik je ocenio da bi bilo logično da se sve nacionalne i političke snage u Srbiji okupe oko pregovarača, a da sve ono što treba da rešavaju na političkom planu treba činiti u skladu sa izborima.

„Svaka vrsta ulice i nestabilnosti asocira na to da su kreirani ili da su podmetnuti Srbiji da bi smanjili njenu snagu i moć. Ja to posmatram na taj način. Treba poštovati legitimno izabrane institucije i legalno izabranog predsednika Srbije, i u tom pogledu sve stvari rešavati na dan izbora. Koliko razumem, tamo se i razgovara na tu temu — da dođe do izbora“, rekao je Dodik novinarima u Banjaluci, prenela je RTRS.

Opozicioni Savez za Srbiju je i tokom vikenda organizovao proteste protiv vlasti tokom kojih se u subotu uveče dogodio upad u zgradu RTS-a u Beogradu, a juče je bila blokirana zgrada Predsedništva u vreme obraćanja predsednika Srbije Aleksandra Vučića. Dodik je rekao i da svaka vrsta ulice asocira da su te aktivnosti negde kreirane ili podmetnute, te da treba poštovati legalno izabrane institucije.

 

Izvor Sputnjik, 18. mart 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u