Dačić: Kosovo više nema većinu ni u jednoj svetskoj organizaciji

Otkrivene laži Bedžeta Pacolija na Tviteru; Dačić: „Ovo je još jedan veliki šamar svima iz Prištine“

Trinaest zemalja je do sada povuklo priznanje kosovske nezavisnosti, što znači da Priština više nema većinu ni u jednoj međunarodnoj organizaciji i taj trend će se nastaviti i dalje, poručio je danas šef diplomatije Ivica Dačić, koji je istovremeno razotkrio laži Bedžeta Pacolija objavljene na Tviteru da je pozvan da poseti Alžir. O tome kakvim se sve lažima Priština služi, Dačić kaže da najbolje govore poslednja dva primera.

Naime, Bedžet Pacoli je juče objavio tvit kojim je uputio čestitku novoizabranom ministru spoljnih poslova Alžira Ramtanu Lamamri, koji je navodno na isti način odgovorio šefu kosovske diplomatije, pozdravio narod „Kosova“ i pozvao Pacolija da u narednih nekoliko nedelja poseti Alžir.

Međutim, ministar Lamamra je boravio danas u Moskvi, gde je na zajedničkoj konferenciji za novinare sa ruskim kolegom Sergejem Lavrovim zamoljen da prokomentariše poziv Pacoliju da poseti Alžir. Šef alžirske diplomatije je to demantovao, rekavši da je reč o laži, lažnom Tviter nalogu, te da on nikada nikome nije upućivao nikakve poruke…

„Ovo je još jedan veliki šamar svima iz Prištine koji se služe lažima. Ovo je još jedan krucijalni dokaz da je to jedna politička tvorevina koja je zasnovana na laži i zločinu. Oni govore da neki naši ljudi koji rade na povlačenju priznanja da imaju sumnjivu prošlost… Pa o kakvoj prošlosti da govori njihovo rukovodstvo, rukovodstvo Prištine, za koje se, za mnoge od njih, spremaju ćelije u Haškom tribunalu, a dobro znate da su gotovo svi okrvavili ruke za vreme separatističke i terorističke pobune devedesetih godina u Srbiji“, naveo je Dačić u pisanoj izjavi dostavljenoj medijima.

Dačić je to saopštio povodom današnjeg pisanja prištinske Kohe da kampanju Beograda za lobiranje protiv nezavisnosti Kosova predvodi, Vladimir Cizelj, za kojeg kažu da je čovek „mračne prošlosti“, da je rođen u Sloveniji, da ima srpsko i izraelsko državljanstvo, a da je bio direktno uključen u lobiranje Beograda za povlačenje priznanja nezavisnosti Kosova u slučaju Surinama, Komora, Lesota i Burundija, Dačić kaže da to ne želi da komentariše jer, kako kaže, ne želi da mi budemo kao oni. Svedoci smo, ističe Dačić, da se ovih dana nastavlja kampanja laži i uvreda, koja dolazi iz Prištine kada je reč o Srbiji.

„Tako smo i danas mogli još jednom da pročitamo u nekim njihovim medijima da, pored toga što su oni svih ovih meseci demantovali da su zemlje povlačile priznanje jednostrano proglašene nezavisnosti Kosova, i dan danas govore o nekim lažnim protokolima i izjavama tih ministara koje smo mi navodno korumpirali. Čak, pominju i oružje koje smo im davali ili prodavali“, naveo je Dačić, koji je i prvi potpredsednik vlade.

Postoje vrlo jasni dokazi širom sveta da je pri priznavanju „Kosova“ od nekih država bilo klasične korupcije, ističe Dačić i dodaje:

„Ali, ne ulazim sada u to. Neke od tih zemalja, koje su imale pravo glasa na sednici Interpola, glasale su protiv – oni su pomenuli i Lesoto i Burundi i Surinam, da su navodno laži da su te zemlje povukle priznanje. Te zemlje su glasale protiv ulaska Kosova u Interpol“.

Dačić je rekao da ne želi da reaguje na politiku kojom oni žele da, kako ističe, ubede svoju i međunarodnu javnost da ne verujemo svojim očima.

 

Izvor Fakti, 19. mart 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u