SzS ispred Koridora Srbije: Objavite snimak ili blokiramo autoput

„Ništa ne insinuiramo ko je bio na tom mestu, već tražimo da javnost vidi ko izlazi iz tog auta“, rekao je Obradović

Opozicioni Savez za Srbiju (SzS) postavio je državnim organima ultimatum da javno objave snimak kamera sa naplatne rampe u Doljevcu, kako bi se videlo ko je vozio automobil Koridora Srbije u trenutku kada se desila nesreća u kojoj je poginula Stanika Gligorijević, ili će u suprotnom, kažu, blokirati autoput.

Tražimo da se objavi snimak, da se vidi ko izlazi sa mesta vozača, rekao je jedan od lidera SzS Boško Obradović na improvizovanoj konferenciji za novinare ispred sedišta Koridora Srbije. Obradović je ukazao da vršilac dužnosti direktora tog javnog preduzeća Zoran Babić, koji je bio u automobilu, još nije razrešen funkcije iako je podneo ostavku.

„Ništa ne insinuiramo ko je bio na tom mestu, već tražimo da javnost vidi ko izlazi iz tog auta“, rekao je Obradović, ispred sedišta Koridora Srbije, gde je Savez za Srbiju protestvovao jer ima informaciju da Zoran Babić i dalje vodi ovu firmu iako je podneo ostavku na mesto direktora, nakon saobraćajne nesreće kada je naveo da je samo bio u tim kolima.

Kako je Obradović naglasio, država ima obavezu da prikaže ovaj snimak, kad se policija već „drznula“ da objavi snimke iz zatvora sa uhapšenim studentima. On nije rekao koji će se autoput eventulno biti blokiran, ali bi to bio „onaj o kojem se mi budemo dogovorili“.

„Mi smo ovde jer tražimo pravdu za Staniku, nećemo odustati, to je simbol borbe protiv svih nepravdi“, rekao je Obradović, tražeći da se objavi snimak sa naplatne rampe u Doljevcu.

Obradović je upitao i „zašto nadležni državni ograni nisu konstatovali ostavku Babića ili pokrenuli proceduru za izbor novog direktora ili barem zašto nije postavljen novi vršilac dužnosti tog preduzeća“. On je najavio mogućnost da SZS dođe ponovo ispred sedišta Koridora Srbije ako se to ne dogodi.

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je prethodnih dana poručivao da blokada puteva neće biti dozvoljena, a ministar unutrašnjih poslova Nebojša Stefanović rekao je da će autoput biti blokiran „samo onoliko koliko policiji bude potrebno da pohapsi one koji to rade“.

 

Izvor Fonet/Beta/N1, 29. mart 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u