Britanski mediji: Vlada pred krahom, šest ministara najavilo ostavke

Oni će otići ako naredne nedelje bude doneta odluka o izlasku iz EU bez dogovora sa Briselom

Nekoliko ključnih ministara britanske Vlade je spremno da podnese ostavku zbog nesuglasica o opciji izlaska Velike Britanije iz EU, piše „Sandej tajms“.

Kako tvrdi britanski list, ostavku može podneti šest članova Vlade, koji ne podržavaju „bregzit“. Oni će otići ako naredne nedelje bude doneta odluka o izlasku iz EU bez dogovora sa Briselom.

Ministri koji podržavaju „bregzit“ takođe nameravaju da napuste Vladu Tereze Mej ako ona podrži ostanak Ujedinjenog Kraljevstva u carinskoj uniji ili odlaganje izlaska.

„Tereza Mej će biti upozorena da će se njena vlada suočiti sa krahom ako ne sprovede svoj dogovor o ’bregzitu‘, pošto su pomoćnici šefice Vlade bili u ćorsokaku povodom toga da li da prihvate meki „bregzit“ ili da raspišu izbore ove nedelje“, piše list.

Podsetimo, članovi britanskog parlamenta treći put su odbacili plan premijerke Tereze Mej za „bregzit“. ​Premijerka Britanije Tereza Mej je izjavila da odluka poslanika da treći put odbiju njen predlog sporazuma o „bregzitu“ znači da je parlament po pitanju rešenja za izlazak iz Evropske unije ostao bez opcija.

 

Izvor Sputnjik, 31. mart 2019.

 

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u