Milioni ljudi podržali Madura na ulicama, SAD razmatraju intervenciju

„Preko pet miliona uzelo je učešća u operaciji zaštite slobode i mira. Narod je izašao na ulice da pokaže da naše ulice pripadaju narodu“

Vlast Nikolasa Madura – uprkos sve žešćem pritisku Vašingtona i sve razornijim američkim sankcijama – i dalje ima masovnu podršku naroda. U svim značajnijim gradovima Venecuele održane su provladine manifestacije. Sam Maduro je tim povodom rekao:

„Preko pet miliona uzelo je učešća u operaciji zaštite slobode i mira. Narod je izašao na ulice da pokaže da naše ulice pripadaju narodu, a ne oligarhiji“.

Ovo je bio odgovor i na izjavu neimenovanog visokog zvaničnika administracije Donalda Trampa da SAD „krajnje ozbiljno razmatraju varijantu sa primenom vojne sile protiv Venecuele i istovremenim daljim pojačavanjem ekonomskog pritiska“. Isti zvaničnik je licemerno dodao: „Vojni scenario niko ne želi, ali se ta varijanta ne samo ne isključuje nego i – razmatra“.

U Senatu SAD se uveliko raspravlja o nacrtu zakona o „suprotstavljanju ruskom uticaju u Venecueli“, kojim se predviđaju nove sankcije protiv Rusije i Karakasa. Na udaru je pre svega rusko-venecuelanska saradnja povodom nafte.

 

Izvor Fakti, 07. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u