Putin: Setite se bombardovanja Jugoslavije

Putin je pozvao da se svet vrati normalnom političkom životu i postane svestan da je međusobno zavisan

Predsednik Rusije Vladimir Putin pozvao je da se poštuje međunarodno pravo kako bi se izbegle situacije slične bombardovanju Jugoslavije.

Odgovarajući predsedniku Finske Sauliju Ninisteu, koji je rekao da je Rusija sama kriva za sankcije, Putin je podsetio da bi bilo kakve sankcije bile legalne prvo treba da ih odobri Savet bezbednosti UN, a u ovom slučaju toga nema, pa su mere uvedene protiv Rusije nelegalne, prenosi Sputnjik.

„Drugo, još važnije, iz nekog razloga niko ne uvodi sankcije za mešanje u unutrašnje poslove drugih zemalja, za destabilizaciju država. Niko ne uvodi sankcije protiv onih koji dovode zemlje u situaciju da moraju da preduzimaju mere kako bi zaštitile svoje interese“, rekao je Putin.

„Vratimo se poštovanju elementarnih normi međunarodnog prava i Povelje UN i možda onda nećemo morati da mislimo o posledicama bombardovanja Jugoslavije i stvarima u vezi sa sličnim, grubim kršenjima međunarodnog prava“, istakao je ruski predsednik.

Putin je pozvao da se svet vrati normalnom političkom životu i postane svestan da je međusobno zavisan. „Treba da radimo zajedno ako mislimo da postignemo zajednički rezultat“, dodao je Putin. Predsednici Rusije i Finske razgovarali su u okviru međunarodnog foruma „Arktik – teritorija dijaloga“.

 

Autor Fonet/RTS, 09. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u