Vučić: Sastaću se u Berlinu sa Tačijem i Haradinajem, ali…

„Ako misle da postoji taj malj, ta puška koja će da me natera da prihvatim da sednem sa njima dok takse ne ukinu… Ne postoji to na kugli zemaljskoj”

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić zamolio je danas Srbe sa Kosova i Metohije da ne dozvole Albancima da sa svega 0,1 ili jedan odsto na severu pokrajine izaberu njihove predstavnike koji će ih predstavljati pred celim svetom i najavio da će, nakon razgovora sa svetskim liderima, koje ima do kraja meseca, Srbija predočiti plan mera, prenosi Tanjug.

Vučić je, nakon razgovora sa predstavnicima srpskog naroda na Kosovu i Metohiji, a posle odluke Prištine da raspiše izbore za gradonačelnike srpskih opština na severu KiM, rekao da je saslušao njihove stavove i da će oni za sat vremena doneti odluku u vezi izbora koje je Hašim Tači raspisao.

VOLEO BIH DA SRPSKA LISTA UČESTVUJE NA IZBORIMA, ALI…
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić rekao je danas da bi lično više voleo da predstavnici Srpske liste učestvuju na izborima za četiri lokalne samouprave na severu Kosova, da pobede, pa ako hoće, kaže, nek ponovo podnose ostavke.

„Lično bih više voleo da učestvuju, ali im nisam na takav način to rekao”, preneo je Vučić na konferenciji za novinare nakon sastanka sa predstavnicima Srba sa Kosova i Metohije.

Vučić je rekao da bi i posle učešća na izborima postojale mnoge opcije, između ostalog da nakon pobede na izborima ponovo podnesu ostavke.

„Pa, nek opet raspisuju izbore, i tako doveka, da se vidi da Srbija ima mnogo veću podršku kod svog naroda, nego što ih imaju albanski miljenici i ‘Jedan od pet miliona’ i ostali kojih se skupi između sedam i 47 sa sve članovima pojedinih ambasada”, rekao je Vučić, prenosi Tanjug.

SA TAČIJEM I HARADINAJEM 29. APRILA U BERLINU
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić potvrdio je danas da će se 29. aprila odazvati pozivu Nemačke i Francuske za sastanak sa predstavnicima prištinske administracije u Berlinu. Vučić je na konferenciji za novinare rekao da je pozvan da dođe u Berlin sa premijerkom Anom Brnabić, a da su pozvani i Hašim Tači i Ramuš Haradinaj.

Prištinska televizija Klan Kosova javila je ranije danas da bi srpski i albanski predsednici i premijeri, kao i predstavnici prištinske administracije trebalo bi da se sastanu u Berlinu 29. aprila na poziv Nemačke i Francuske, a da će jedna od tema biti i dijalog Beograda i Prištine.

Sastanku bi, prema prištinskoj televiziji, trebalo da prisustvuju i predsednik i premijer Albanije Edi Rama i Ilir Meta. Predsednik je izjavio da od sastanka u Berlinu ne očekuje ništa, jer zna sa kim ima posla u Prištini.

„Ne očekujem ništa. Poštujem Angelu Merkel i Emanuela Makrona, mislim da imamo međusobno poštovanje, ali, imajući u vidu s kim imamo posla u Prištini, ne očekujem ama baš ništa”, rekao je Vučić. Komentarišući to što se u prištinskim medijima taj sastanak vidi kao dokaz da su evropski donosioci odluka pokazali da se fokus stavlja na pripreme završne faze dijaloga, Vučić je rekao:

„Što je babi milo, to joj se i snilo. Blago njima i njihovim završnim fazama”. Vučić je poručio da Priština mora prvo da ukine takse, pa da se tek onda počnu uopšte razgovori.

„Ako misle da postoji taj malj, ta puška koja će da me natera da prihvatim da sednem sa njima dok takse ne ukinu… Ne postoji to na kugli zemaljskoj”, rekao je Vučić, preneo je Tanjug.

AMBASADA SAD BI U SVAKOJ ČORBI DA BUDE ZAČIN
Ambasada SAD bi u svakoj čorbi da bude začin, prokomentarisao je danas predsednik Srbije Aleksandar Vučić, na pitanje novinara, to šta je ta ambasada objavila na Tviteru da O2 televizija nije trebalo da ustupi prostor Bogoljubu Pješčiću.

„Ne razumem kakve sve to veze ima sa američkom ambasadom”, rekao je Vučić na pitanje kako vidi to što je ambasada SAD osudila na Tviteru odluku O2 televizije da ustupi prostor nekadašnjem vlasniku internet provajdera Absolut OK Bogoljubu Pješčiću i što je Pješčić nedavno pretio direktoru programa N1 Jugoslavu Ćosiću.

„Nemam pojma o čemu se radi, nemojte se ljutiti, nisam pratio. Ali, izgleda da vole u svakoj čorbi da budu začin. Tako im se može ili tako im se moglo”, naglasio je Vučić, preneo je Tanjug.

 

Izvor Politika, 10. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u