Vulin: Unutrašnji neprijatelj svako ko bi nasiljem da postiže nešto

On je naveo da se „vojska bavi samo Ustavom i zakonom” i da je to poruka „onima koji smatraju da vojska treba da zauzme neku stranu”

Ministar odbrane Aleksandar Vulin kazao je da su unutrašnji neprijatelji svi oni koji bi nasiljem da postižu bilo šta. Vulin je za televiziju Pink rekao da se jučerašnje saopštenje vojnog vrha odnosi na „svakog ko bi voleo da Srbija bude nebezbedno mesto za život”.

Nkon jučerašnje zajedničke sednice Kolegijuma ministra odbrane i načelnika Generalštaba Vojske Srbije saopšteno je da Vojska Srbije neće biti sredstvo za obaranje legalne i legitimne vlasti u Srbiji i nasilno rušenje ustavnog poretka niti će dozvoliti pokušaje državnog udara, prenosi Beta.

Vulin je za TV Pink naveo da se „vojska bavi samo Ustavom i zakonom” i da je to poruka „onima koji smatraju da vojska treba da zauzme neku stranu”.

On je rekao da ne želi da „vidi scene upada u RTS ili da zaposleni u nekom mediju strahuju da im neko upada u zgradu” i dodao da je „sve dozvoljeno samo dok nema nasilja”. Naveo je i da kao rešenje za situaciju uvek vidi u izborima i da su oni smisao demokratije i jedino merilo svega.

„Hajde da vidimo šta narod misli o svakom od nas, tako se to rešava u demokratskim zemljama”, ocneio je Vulin. Govoreći o akcijama pojedinih stranaka i lidera opozicije na gradilištu na Trgu Republike u Beogradu, on je kazao da ako bi bio strani investitor, ne bi „nikada došao tamo gde se tuku na ulicama”.

Vulin je upitao i ko će biti kriv ako ne ispune rokove za završetak radova, kao i ko će plaćati penale za slučaj kašnjenja. On je kazao da od protesta „Jedan od pet miliona” u subotu 13. aprila ne očekuje ništa i apelovao da ne bude nasilja. Vulin je naveo da se od 2012. vojska intezivno naoružava i oprema i da Srbija danas, između ostalog, ima 14 MiG-ova 29.

On je rekao da je „Priština sa svojim jednostranim aktima najveći bezbednosni izazov, a time i najveći rizik za čitav region”. „To su sve neosuđeni zločinci koje je „svet” zaštitio od pravde”, rekao je Vulin govoreći o političkom vrhu Kosova.

 

Izvor Politika, 10. april 2019.

Pratite nas na YouTube-u