Maja Gojković: Uskoro rasprava o Kosovu u parlamentu

„Raspravljaćemo i u dogovoru sa predsednikom države i Vladom Srbije i o pitanju Kosova i Metohije. Sve su to vrlo važne teme“

Predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković najavila je da će se uskoro u parlamentu raspravljati o pitanju Kosova. Ona je za televiziju Pink izjavila da se o tome dogovorila sa premijerkom Anom Brnabić i predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem.

Najavljujući da parlament u narednom periodu očekuje i poseban zakon o zaduživanjima u švajcarskim francima, kao i Tijanin zakon, koji predviđa doživotne kazne zatvora za ubice i silovatelje dece i trudnica, Gojković je istakla da su sve to važne teme i da očekuje da u raspravi učestvuju svi poslanici.

„Raspravljaćemo i u dogovoru sa predsednikom države i Vladom Srbije i o pitanju Kosova i Metohije. Sve su to vrlo važne teme i time pokazujemo da štitimo interese građana u parlamentu. Ubeđena sam da će svi poslanici učestvovati u raspravi o ovim važnim temama. Parlament je mesto dijaloga za one koji imaju svoje poslanike u parlamentu“, navela je Gojković.

SEDNICA VRHA SNS-A O IZBORIMA
Gojković kaže i da još nije dobila zvaničan poziv za sastanak najšireg rukovodstva SNS na kome će, kako mediji prenose, biti reči i o vanrednim izborima. „Čekam da dobijem zvaničan poziv za sastanke i o svemu ćemo obavestiti sigurno i javnost“, rekla je Gojković.

Večernje novosti prenose da je vrh SNS zakazao za utorak, 16. april sednice Predsedništva, proširenog sastava Izvršnog odbora i Glavnog odbora, koje će biti održane u Sava centru u Beogradu kada će se razmatrati mogući odgovor na pritisak opozicije, a moguća je i odluka o vanrednim izborima.

Kako list navodi, naprednjaci su za taj partijski skup rezervisali sve sale Sava centra i planiraju da okupe 7.000 članova. Sve sednice će biti javne i prenošene na video bimovima u holovima Sava centra.

 

Izvor Beta/N1, 15. april 2019.

Dnevne vesti
Pratite nas na YouTube-u